پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز گفت: شبکه عظیم کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با بیان اینکه تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد زمینه سازجذب بیشتر جوانان در فعالیت های دینی می شود، اظهار داشت: موثرترین راهکار برای تقویت بنیه اعتقادات مذهبی و دینی به ویژه در بین جوانان، تقویت و توجه کافی به کانون های فرهنگی و هنری مساجد است
وی با اشاره به نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در افزایش سطح بینش دینی و اجتماعی جوانان تصریح کرد: ارتباط مساجد با جوانان می تواند سطح بینش دینی و اجتماعی آنان را افزایش دهد و جوانان نیز می توانند نقش موثری در احیای کارکردهای مساجد بر عهده داشته باشند.
آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: کانون های مساجد جایگاه مهمی در حوزه فرهنگ کشور دارند و سمت و سوی همه برنامه های فرهنگی مساجد باید به سمت کانون های فرهنگی هنری سوق داده شود.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به نامگذاری امسال با نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از راه های ایجاد عزم ملی بوده که مورد تاکید مقام معظم رهبری است
وی ادامه داد: دغدغه مقام معظم رهبری در مسئله فرهنگ سبب شده تا ایشان عنوان امسال را با این مسئله توام کنند که در این صورت وظایف مسئولان فرهنگی نیز چندین برابر می شود.
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: امروز کانون های فرهنگی هنری مساجد در دورترین و محروم ترین نقاط کشور دایر شده حتی در جاهایی که هیچ اداره و ارگانی حضور نیافتند کانون های مساجد برای ترویج فرهنگ اسلامی شکل گرفته است
امام جمعه موقت تبریز همچنین با اشاره به نقش مساجد در تامین نیازهای دینی جامعه گفت: مساجد متناسب با موقعیت زمانی و نیاز جامعه، نقشهای متفاوتی ایفا میکنند و همواره به عنوان سنگری مقاوم و دژی مستحکم برای مبارزه علیه دشمنان به شمار آمده و به عنوان عنصری بازدارنده جهت دست یابی به اهداف شوم دشمنان مطرح هستند.
وی تصریح کرد: شبکه عظیم کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود که تاکنون مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است.
آیت الله آل هاشم با اشاره به جایگاه مساجد در دین اسلام عنوان کرد: مساجد در اسلام از اهمیت و عظمت والایی برخوردارهستند و از صدر اسلام تاکنون مساجد جزء لاینفک جامعه اسلامی بوده و پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله و سلم) در آغاز ورود به مدینه به ساخت مسجد پرداخت و این نشان دهنده مسجد محور بودن جامعه اسلامی است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
همایش یک روزه بزرگداشت آیت الله میرزا فتاح شهیدی در زادگاهش شهرستان بستان آباد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این همایش یک روزه که چهارشنبه شب برگزار شد، آیت الله سید محمدتقی آل هاشم با اشاره به مقام بالای علمی و فقهی آیت الله شهیدی، وی را یکی از مفاخر آذربایجان و نجف اشرف برشمرد.
وی، جایگاه علمی و معنوی آیت الله شهیدی را نجف الشرف در ایران عنوان کرد که با حضور خود در آنجا تحصیلات عالیه علمی را فرا گرفته و در ایران برای دانش آموختگان خود یاد داده است.
امام جمعه موقت تبریز، مرجعیت، تقوا، علم همراه با عمل را از ویژگی های شخصیتی آیت الله شهیدی عنوان و اظهار کرد: وی با تالیف انواع کتاب های علمی و تربیت شاگردان والا خدمات ارزنده ای به اسلام کرده است.
گفتنی است، آیت الله میرزا فتاح شهیدی در سال1302 قمری در روستای داش آتان از توابع شهرستان بستان آباد به دنیا آمد، پدرش میرزا محمدعلی شیخ الاسلام از علمای برجسته آذربایجان و شهدای صدر مشروطیت بود. میرزا فتاح شهیدی دروس مقدماتی خود را در مکتب خانه زادگاهش گذرانده و برای طی مدارج علمی بالا به تبریز رفته و در محضر علمایی چون آیت اله انگجی تبریزی تلمذ کرد.
میرزا فتاح در سال 1323 قمری به نجف هجرت کرد و نزدیک به 40 سال در آن شهر و از محضر آیات عظام همچون ابوالحسن اصفهانی بهره مند شد، وی در سال 1361 قمری به پیشنهاد آیت اله اصفهانی به تبریز مراجعت نموده و به احیای حوزه علمیه تبریز همت گماشت.
آیت اله شهیدی سر انجام در سن 70 سالگی در تبریز دیده از جهان فرو بست و در قبرستان امامیه ( طوباییه) تبریز به خاک سپرده شد، از این فقیه فرزانه آثار گران سنگ و ارزشمندی از جمله 'شرحی بر رساله العداله، شرحی بر زیارت عاشورا، کشکول، تحقیق الدلایل و زادالتقوی به یادگار مانده است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری رسا ـ آیت الله آل هاشم گفت: حضور گسترده در انتخابات در کنار انتخاب اصلح سبب خواهد شد تا کشور در مسیر رفع مشکلات قرار گیرد.
آیتالله سید محمدتقی آلهاشم امامجمعه موقت تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، اظهار داشت: حضور اقشار مختلف ملت به ویژه مردم ولایتمدار و قهرمان ایران در راهپیمایی 22 بهمن امسال سبب دلگرمی دوستان انقلاب و ناامید شدن دشمنان شد.
وی تصریح کرد: در هیچ کشوری سالگرد پیروزی یک انقلاب با چنین عظمتی برگزار نمیشود اما مردم ایران هر سال در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قدرت خود را بیش از سالهای قبل در مقابل دشمنان به نمایش میگذارند و برای حفظ ولایتفقیه پایداری میکنند.
امامجمعه موقت تبریز تصریح کرد: راهپیمایی باشکوه 22 بهمن بعد از 37 سال نشاندهنده شور و نشاط انقلابی مردم همچون سالهای اولیه انقلاب بود که این موضوع برای دشمنان انقلاب مأیوسکننده و برای دوستان انقلاب خرسندکننده است.
وی تصریح کرد: مردم با حضور میلیونی خود در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب به دشمنان نشان دادند با گذشت 37 سال با همان روحیه ایثار، فداکاری و مقاومت پشتیبان ولایت هستند و هیچ قدرتی نمیتواند این عظمت و عزت را در هم بشکند.
آیتالله آلهاشم تأکید کرد: مردم ایران این بار نیز نشان دادند که با صلابت و قدرت به راه خود ادامه میدهند و احدی نمیتواند این ملت را از راهی که انتخاب کردهاند، باز دارد، نمایش حضور بزرگ مردم در راهپیمایی 22 بهمن بیانگر شعور و بصیرت بالای مردم است و اکنون نوبت حضور در انتخابات است.
وی با اشاره به اهمیت فوقالعاده مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی که در واقع رقم زدن سرنوشت سیاسی مردم است، گفت: بصیرت، لازمه حضور گسترده و باشکوهتر مردم در انتخابات هفتم اسفندماه است.
امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر لزوم حضور حداکثری مردم در انتخابات و پای صندوق های رأی و تأثیر رأی مردم در سرنوشت کشور، افزود: این که در درون کشور مشکلاتی وجود داشته باشد دلیل بر حاضر نشدن در انتخابات نمی شود.
وی ادامه داد: مردم برای امنیت، آرامش و اقتدار نظام لازم است در این انتخابات حضوری گسترده داشته باشند، حضور گسترده در انتخابات در کنار انتخاب اصلح سبب خواهد شد تا کشور در مسیر رفع مشکلات قرار گرفته و مشکلات کشور رفع شود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به نقش روحانیت در حرکت مردمی تبریز در ۲۹ بهمن ابراز داشت: قيام گسترده مردم تبریز در ۲۹ بهمن، نشان داد که روحانيت قدرت عظيمی است که می تواند به خاطر خداوند، مردم را برای انجام تکليف الهی به خيابان ها بکشاند.
وی افزود: اين قيام که امام خمينی(ره) آن را قيام همگانی مردانه در مقابل ظلم و بيداد خواند نشان داد که اين، فقط حضور انبوه آحاد مردم است که می تواند عظيم ترين هيجانات و حماسه ها و نهضت ها را در خفقان آميزترين شرايط، خلق کند.
آیت الله آل هاشم با تاکید بر اینکه قیام مشروطیت و نهضت تنباکو با رهبری و هدایت علمای این سرزمین، باعث حضور مردم آذربایجان برای دفاع از کیان و خاک ایران شد، تصریح کرد: مبارزات مردم آذربایجان علیه بیگانگان در طول تاریخ نشان دهنده غیرت دینی بوده و شجاعت آنها است که همیشه پشتیبان و حامی ولایت فقیه و روحانیت بودند.
امام جمعه موقت تبریز، قیام ۲۹بهمن تبریز را از دیگر ثمرات مبارزات ملت آذربایجان برشمرد و عنوان کرد: قیام مردم تبریز نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است و مردم آذربایجان در این قیام برای انقلاب اسلامی ایران سنگ تمام گذاشتند تا اینکه ستون فقرات رژیم پهلوی با این قیام شکسته شد.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیت الله سیدمحمدتقی آلهاشم امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز اظهار داشت: شورای نگهبان اصلی ترین و مهم ترین مرجع اعلام صلاحیت نامزدها محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه تخریب رقبای انتخاباتی و خارج کردن آنان از فضای رقابت یکی از بدترین روشهای برخی نامزدهای انتخاباتی است، افزود: اگر این افراد خود را خادم ملت می دانند و تلاش دارند تا در مجلس نظام اسلامی ایران فعالیت کنند، این گونه رفتارها دیگر معنایی ندارد.
امام جمعه موقت تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تأیید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی و نظارت بر کلیه انتخابات کشور را دیگر وظیفه شورای نگهبان دانست و افزود: آن کسانی که به تخریب شورای نگهبان روی آوردهاند، اگر اعتراضی به رد صلاحیت خود دارند، بایستی از مسیر قانونی اقدام کنند.
آیت الله آلهاشم با اشاره به اینکه تخریب نهادهای انقلابی و قانونی یکی از روشهای دشمن برای ریلگذاری جهت جریان نفوذ در کشور است، تصریح کرد: امروز نیازمند هوشیاری و آگاهی هم نامزدهای انتخاباتی و هم مردم برای فعالیت مجلسی ولایتمدار و مستقل بدون وابستگی به جریانهای سیاسی وابسته به غرب هستیم.
وی با اشاره به مهم ترین ویژگی های منتخبان ملت اظهار داشت: افرادی که از سوی ملت انتخاب و به مجلس راه پیدا می کنند باید نسبت به حفظ ارزش های انقلاب اسلامی تعهد داشته باشند.
امام جمعه تبریز همچنین حفظ امانت، صداقت در گفتار و عمل، توجه به مطالبات مردمی، رسیدگی به مشکلات جامعه و تلاش برای وضع قوانین را از دیگر مشخصات منتخب ملت برشمرد.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تبریز گفت: امروزه بسیاری از مغازههای وقفی بازار تاریخی تبریز اجاره بهای بسیار ناچیز پرداخت می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقف تبریز امروز در جمع رؤسای ادارت اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اهمیت سنت حسنه وقف از دیدگاه اسلام اظهار داشت: موقوفات پشتوانه اقتصادی امور فرهنگی، دینی و تبلیغی اسلام در جوامع بشری شناخته می شوند.
آیت الله آل هاشم از مسؤولان اداره کل اوقاف خواست اهتمام بیشتری نسبت به عمل امینانه به نیات واقفان داشته باشند و خاطرنشان کرد: عمل به نیات واقفان و ارایه گزارش به عموم مردم موجب جلب اعتماد جامعه نسبت به متولیان موقوفات خواهد شد، در این صورت عمل به این سنت حسنه نیز افزایش خواهد یافت.
امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ وقف در جامعه از مستاجران موقوفات خواست با توجه به عمل به نیات خیراندیش واقفان، اماکن وقفی را با بهای عادلانه اجاره کنند و تصریح کرد: امروزه بسیاری از مغازههای وقفی بازار تاریخی تبریز اجاره بهای بسیار ناچیز پرداخت می کنند.
متولی موقوفات مرحومه خیره النساء در تبریز گفت: به روز کردن اجاره بهای موقوفات استان نیازمند همت سازمان اوقاف و امور خیریه و همکاری مستأجران موقوفات است، اگر وقف به معنای حقیقی کلمه در جامعه اسلامی احیا شود، بسیاری از مشکلات اقتصادی برطرف خواهد شد.
وی همچنین بر اهتمام بیشتر اداره کل اوقاف نسبت به سند دار کردن موقوفات تاکید کرد و گفت: اکنون تعدادی از موقوفات استان بدون سند هستند که موجب دستاندازی عدهای سودجو و منفعتطلب می شود، دستگاه قضائی نیز باید در رفع غصب موقوفات استان حمایت جدی داشته باشد.
آیت الله آلهاشم با تأکید بر اینکه سنت حسنه وقف ظرفیت بسیار عظیمی در رهایی کشور از اقتصاد نفتی می تواند داشته باشد، افزود: بسیاری از موقوفات استان مانند ربع رشیدی و قائم مقام فراهانی اگر احیا شوند، تحولی بزرگ در اقتصاد استان را شاهد خواهیم بود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ امام جمعه موقت تبریز گفت: حوزه و روحانیت باید سبک زندگی امام حسین(ع) را در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... تدوین و در جامعه تبیین کنند، چرا که زنده ماندن اسلام، به برکت حرکت سیدالشهداء (ع) است.
آیت الله سید محمد تقی آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در تبریز، با بیان اینکه امام حسین(ع) تمام هستی خود را فدای اسلام و ارزش های دینی کرد، ابراز داشت: حادثه عاشورا همانند یک دانشگاه بزرگ معرفتی بوده و آثار عشق و بندگی در آن متجلی شده است.
امام جمعه موقت تبریز افزود: حرکت امام حسین(ع)، حرکتی بود که موجب احیاء اسلام ناب شد و اسلام های من درآوردی و تقلبی را کنار زده و اسلام واقعی را به جهانیان معرفی کرد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) شهید راه امر به معروف، نماز و ارزش های دینی است و کسی که ادعای حسینی بودن دارد باید این مسائل در الویت های اصلی زندگی او قرار گیرد و به این دسته از امور توجه داشته باشد.
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: حضرت سیدالشهداء(ع) در آن گرما و سختی جنگ، با اقامه نماز جماعت ظهر، مهم ترین پیام خود را که عبارت بود از احیای ارزش های دینی خصوصا نماز را به زیبایی به تصویر کشیدند.
استاد حوزه تبریز اضافه کرد: فرهنگ نماز و امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و نظامی که نشات گرفته از حادثه کربلا است باید به صورت ویژه مورد توجه عام و خاص قرار گیرد.
وی، یادآور شد: امام حسین(ع) به منزله چراغ فروزان هدایت بوده که هرکسی خودش را با ایشان پیوند دهد و سوار کشتی نجات ایشان شود، خیر دنیا و آخرت نصیبش شده و عاقبت به خیر خواهد شد.
آیت الله آل هاشم در خاتمه گفت: حوزه و روحانیت باید سبک زندگی امام حسین(ع) را در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... تدوین کرده و آن را در جامعه تبیین کند، چرا که زنده ماندن اسلام، به برکت حرکت حضرت سیدالشهداء (ع) است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تبریز با محکوم کردن اعدام شیخ نمر النمر در عربستان سعودی، گفت: عربستان سعودی با شهادت این روحانی و شیعه انقلابی بیش از هر زمان دیگری به سمت اضمحلال حرکت کرد.
آیت الله سید محمدتقی آلهاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه اعدام شیخ نمر اولین و آخرین جنایت رژیم منحوس آلسعود نیست، اظهار داشت: این جنایت تاریخی نشان داد که دولت عربستان تحمل شنیدن منتقدان و معترضان داخلی را ندارد.
وی با تأکید بر اینکه اعدام شیخ نمر اوج درماندگی آلسعود بود، تصریح کرد: عربستان سعودی با شهادت این روحانی و شیعی انقلابی بیش از هر زمان دیگری به سمت اضمحلال حرکت کرد. شهید کردن فردی که از لحاظ سیاسی و ایدئولوژیکی در تضاد با آل سعود بود و از طرفی مورد حمایت شیعیان جهان موازنه قدرت را علیه عربستان خواهد کشید.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه شهادت شیخ نمر موجی از اعتراضات بینالمللی را روانه آلسعود خواهد کرد، گفت: حاکمان آل سعود برای رهایی از بن بست سیاسی سعی در فرافکنی افکار داخلی و منطقه ای خویش دارند، اعدام فردی مجتهد با نام تروریست اوج خباثت این رژیم سفاک است.
آیت الله آلهاشم با بیان اینکه این جنایت منطقه را به بی ثباتی هدایت خواهد کرد، افزود: اضمحلال درونی نظام فاسد آلسعود در آیندهای نه چندان دور رقم خواهد خورد، البته تاریخ نشان داده هر گاه ملتی برای استقلال، آزادی و عزت خود شهید تقدیم کند، پیروزی نهایی را کسب کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح جنایات رژیم آلسعود در دیگر کشورهای اسلامی اظهار داشت: پس از بهار عربی، عربستان برای رهایی از نفوذ آن در داخل اقدام به تحرکات منطقه ای در بحرین و یمن و سوریه کرد که این مدل برای حاکمان در حال سقوط قابل پیش بینی است.
امام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه عربستان دچار اشتباه محاسباتی و استراتژیکی شده است، گفت: اشتباهات محاسباتی در چندین مدل آل سعود را در آینده نزدیک به پرتگاه نزدیک خواهد کرد، شهادت شیخ جهادگر و انقلابی شیعه عامل اصلی در بیداری دیگر ملتهای جهان خواهد بود.
وی با انتقاد از واکنش خنثی و منفعلانه سازمان کنفرانس اسلامی و نهادهای حقوق بشری در قبال جنایات آلسعود تصریح کرد: آل سعود جهت حفظ خود با این اقدام شیعیان را به مجادله تاریخی می طلبد، غافل از اینکه این رژیم به زودی از درون فرو خواهد پاشید.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیت الله سیدمحمدتقی آلهاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز،با اشاره به اینکه دینستیزی دولتها هیچ عاقبت خوشی در تاریخ نداشته است، اظهار داشت: طی روزهای گذشته شاهد تحرکات ضداسلامی در کشور جمهوری آذربایجان بودهایم، این در شرایطی است که اکثر قریب به اتفاق مردم این کشور مسلمان و شیعه هستند.
وی با انتقاد از برخورد شدید و یورش نیروهای ویژه پلیس آذربایجان به دینداران در شهرک نارداران و به خاک و خون کشیدن دینداران و نمازگزاران مؤمن، خاطرنشان کرد: متأسفانه در طول سالهای گذشته شاهد نفوذ جریانهای صهیونیستی و وهابی در این کشور اسلامی بودهایم، به گونهای که تبلیغ دین برای وهابیت آزاد است.
این عالم برجسته منطقه آذربایجان با بیان اینکه گروههای تروریستی تکفیری و سلفی زاییده تفکر وهابیت در منطقه است، گفت: دولت جمهوری آذربایجان باید بداند که خطر اصلی همان جریانهای تکفیری و داعشی هستند که در این کشور نفوذ داشتهاند، نه عزادارای مردم مظلوم نارداران در اربعین حسینی، برای همگان آشکار است که وهابی ها و سلفی های تکفیری به دروغ فریاد اللهاکبر سر میدهند.
آیت الله آلهاشم ادامه داد: جمهوری آذربایجان بهعنوان یک کشور مسلمان و دارای منابع غنی نفت، از جمله کشورهایی است که طرح وهابی ها و سلفی های تکفیری در آن اجرایی شده و ائتلاف تکفیری صهیونیستی، منطقه مذهبی نارداران را که به عنوان مرکز عزدارای برای امام حسین(ع) شناخته می شود، برای قربانی کردن برگزیده است
وی تصریح کرد: بسیار حیرتآور است که پلیس آذربایجان پرچمهای «یا حسین» و «یا ابوالفضل» موجود در نارداران را بهعنوان پرچمهای داعشی وانمود کرده و برای این منظور، شبکههای تلویزیونی و پایگاههای اینترنتی را هم بسیج کردند. نیروهای پلیس پرچم های عزای امام حسین (ع) را طوری با افتخار از سر منازل زیر کشیده اند که گویی مناطق اشغالی آذربایجان را آزاد کردهاند.
امام جمعه موقت تبریز افزود: مایه تعجب است انرژی، به جای اینکه توان و ظرفیت های دولت آذربایجان برای آزادسازی مناطق اشغالی و قره باغ استفاده شود، علیه مردم دیندار خود آذربایجان به کار گرفته می شود. این در حالی است که همین دیندارن با برخورداری از روحیه شهادت طلبی و انگیزه جهادی آماده اند؛ مناطق اشغالی و قره باغ را از دست اشغالگران ارمنی آزاد کنند.
آیت الله آلهاشم با انتقاد از اقدامات خشن، سرکوبگرانه و خارج از عرف نیروهای ویژه پلیس آذربایجان علیه دینداران این کشور گفت: متأسفانه همزمان با حادثه نارداران؛ روحانیان شهرهای گنجه، لنکران، نفتچاله نیز با انگ تلاش برای کودتا، تروریسم و افراطی گری دستگیر شده و عرصه بر دینداران تنگ شده است.
وی با بیان اینکه جریان صهیونیستی از توسعه روابط روزافزون دو ملت ایران و آذربایجان نگران بوده و به دنبال ایجاد اختلاف و بدبینی میان دو کشور همسایه و مسلمان است، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی مخالف وحدت کشورهای اسلامی است، از این رو نهایت تلاش خود را برای حذف دینداران و روحانیان از صحنه اجتماعی آذربایجان میکند.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
علامه طباطبایی همواره پشتیبان و مدافع ولایت فقیه و انقلاب اسلامی بودند و شاگردانی مانند شهید مطهری را تربیت کردند که با تلاش های خود موجب پیروزی انقلاب و شکل گیری مهندسی فکری و فرهنگی نظام اسلامی شدند.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، همزمان با فرا رسیدن روز بزرگداشت علامه طباطبایی(ره)، با تشریح ابعاد شخصیتی مرحوم علامه، گفت: ایشان شخصیت تمام عیار انقلابی بودند.
وی افزود: علامه طباطبایی تا آخرین لحظات عمر شریفشان همواره پشتیبان و مدافع ولایت فقیه و انقلاب اسلامی بودند و شاگردانی مانند شهید مطهری ها را تربیت کردند که با تلاش های خود موجب پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری مهندسی فکری و فرهنگی نظام اسلامی شدند.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: مرحوم علامه، ذوالفنون بود و در علوم دینی تبحر و تخصص ویژه ای داشتند و آثار بسیار غنی و مفیدی از جمله تفسیر شریف المیزان را به یادگار گذاشته اند که تفسیری ویژه، عمیق و مفید است که مورد مطالعه علماء و دانشمندان قرار می گیرد.
آیت الله آل هاشم افزود: علامه طباطبایی علاوه بر تفسیر المیزان، در حوزه های عرفان، فلسفه، فقه، کلام و اصول آثاری ارزشمند به یادگار گذاشته اند که باید مورد توجه قرار گیرد.
استاد حوزه علمیه تبریز با تاکید بر این که شخصیت علامه طباطبایی همچنان ناشناخته است، تصریح کرد: حوزه و روحانیت باید ابعاد علمی و شخصیتی ایشان را تبیین کرده و به جامعه معرفی کنند.
وی، دوراندیشی، زمان شناسی، تبعیت از ولایت فقیه و تربیت شاگردان توانمند را از جمله ویژگی های بارز علامه طباطبایی عنوان کرد و گفت: شخصیت ایشان به عنوان الگو و نمونه ای جامع برای حوزه و روحانیت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
پس از برکناری عوامل برنامه توهین آمیز فیتیله جایی برای اعتراض غیرقانونی وجود ندارد/ اهانت گوناز تی وی به اهل بیت نشان داد آنها بدنبال اهداف شوم سیاسی خود هستند
آیت الله آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز گفت: پس از عذرخواهی مقامات صدا و سیما و برکناری عوامل این برنامه تلویزیونی دیگر جایی برای اعتراضهای خیابانی غیرقانونی وجود نداشت، چراکه عدهای انگشتشمار و البته تجزیهطلب به دنبال سوء استفاده از احساسات پاک مردم آذربایجان در جریان اخیر برنامه فیتیله هستند.
به گزارش ائل به نقل از رسا، آیت الله سیدمحمدتقی آلهاشم، امام جمعه موقت تبریز با اشاره به حوادث عصر روز گذشته تبریز در جریان اعتراض به اهانت برنامه فیتیله شبکه دو سیما به مردم آذریزبان اظهار داشت: اینکه اهانتی به مردم آذربایجان صورت گرفته مسلم است، که موجب عذرخواهی رییس رسانه ملی و عوامل این برنامه شد.
وی خاطرنشان کرد: پس از عذرخواهی مقامات صدا و سیما و برکناری عوامل این برنامه تلویزیونی دیگر جایی برای اعتراضهای خیابانی غیرقانونی وجود نداشت، چراکه عدهای انگشتشمار و البته تجزیهطلب به دنبال سوء استفاده از احساسات پاک مردم آذربایجان در جریان اخیر برنامه فیتیله هستند.
آیت الله آلهاشم با بیان اینکه رسانههای معاند نظام و تجزیهطلب که از آن سوی مرزها اقدام به پخش برنامه می کنند، دغدغه مردم آذربایجان را ندارند، افزود: اهانت شبکه گوناز تیوی به اهل بیت عصمت و طهارت نشان داد که آنها مسأله اهانت برنامه فیتیله را بهانهای برای اهداف شوم سیاسی خود قرار دادهاند، چنان که پیش از این نیز اغراض ضداسلامی آنان کاملا مشخص بود.
امام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم تعصبات قومی را منشأ کفر، نفاق، تبعیض، ستم، ریاکاری و دروغ یاد می کند، افزود: نگاهی به آیات کلام الله مجید نشان نی دهد که تمام بدبختیها و گرفتاری ها محصول چنین ذهنیت در جامعه انسانی است.
وی با بیان اینکه هیچ کس منکر محکوم کردن اهانت به آذربایجانیها نیست؛ گفت: سخن اینجاست که تعصبات بی جا هیچ قومی را به خوشبختی نرسانده است، چنانکه آیه 97 سوره توبه نیز بدان اشاره کرده است، امام صادق(ع) نیز فرمودهاند؛ «هرکسی تعصب کند یا تعصب به نفع او ورزیده شود ریسمان ایمان از گردنش بر داشته می شود.» کنایه از اینکه ایمان از قلبش خارج می شود.
آیت الله آل هاشم با تأکید بر اینکه نباید فرصت سوء استفاده به جریانهای معاند نظام و پانترکیسیم داده شود، افزود: از منظر اسلام تعصبات مذهبی و قبیله ای یکی از موانع جدی در راه تحقق آرمان اسلامی و برقراری وفاق و انسجام بین مسلمانان است و همینطور مانع از فهم این حقیقت می شود.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه اسلام با تعصبات قومی و نژادی مبارزه کرده است، گفت: امروزه تکیه و تاکید بر ارزشها و روحیات قوم گرایانه حتی برای کسانی که دین ندارند قابل هضم و پذیرفتنی نیست. چون این گونه ایده ها در عصر حاضر ناکارآمد است و به درد دنیا هم نمی خورد.
وی ادامه داد: آیه 13 سوره حجرات می فرماید؛ «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیرهای و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر! را بشناسید(اینها) ملاک امتیاز، نیست، گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست، خداوند دانا و آگاه است» در فضای قوم گرایی، اخلاق تخریب و امنیت که لازمه توسعه است، نابود می شود
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
پست ترین افراد کسانی هستند که پیام عاشورا را تحریف میکنند/ راه سیدالشهدا راه اسلام و خدا است/ مسلمان در برابر آمریکا ایستادگی کنند
آیت الله سید محمد تقی آل هاشم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عاشورا قیام آل محمد علیه استکبار بود، اظهار داشت: سیدالشهدا خانوادهی خود را برای اسلام وقف کرد تا شریعت، احکام اسلام، محرم و نامحرم، حلال و حرام باقی بماند.
وی ادامه داد: تمام حرکات اهل بیت برای مسلمانان نوعی عبرت است، حسین برای فرهنگ اسلام، حجاب و نماز جنگید. عمر انسان روزی تمام میشود اما باید در این عمر کوتاه کاری کرد که تاریخی شود.
وی عنوان کرد: فریاد "یاحسین" ادامه دهنده راه پیامبر و حرکت در راه خدا است. ولی امر مسلمین، حضرت امام خامنهای همیشه گفتهاند: "راه امام حسین راه ما و اسلام است"
امام جمعه موقت تبریز روز عاشورا را درسی برای تمام عاشوراعیان دانست و گفت: انسان باید تمام دارایی خود را برای حفظ اسلام فدا کند. سیدالشهدا فرهنگ نماز خوانی را در صحرای کربلا برپا داشت و به تبع آن در دوران 8 سال دفاع مقدس نیز رزمندگان نماز را همیشه اقامه کردند.
وی تصریح کرد: در خانوادهای که مادر نماز بخواند و حجاب را حفظ کند فرزند نیز همان اخلاق را خواهد داشت، والدین باید احکام قرآنی را به کودکان آموزش دهند.
وی افزود: در شرایطی که دشمنان به دنبال نابودی اسلام هستند جوانان باید ازدواج کنند و نسل پیامبر را افزایش دهند. باید با جهاد فی سبیل الله در برابر دشمنی مثل آمریکا ایستادگی کرد.
آیت الله آل هاشم با اشاره به جنایات آل سعود و فاجعه منا، ابراز کرد: آل سعود فرزند شیطان بزرگ و خادم الحرمین است، ما دیدیم که دشمنان اسلام چگونه لباس احرام را برای حجاج تبدیل به کفن کردند و مدعیان حقوق بشر ساکت شدند.
وی بیان داشت: تمام مسلمین باید با یکدیگر متحد شوند و علیه دشمنان، منافقین و داعش قیام کنند. امسال قلبها به خاطر فاجعه منا داغدار شد.
وی یادآور شد: حقانیت، اعمال، کردار و مظلومیت حسین دلها را به آتش میکشد و همگان را به گریه میاندازد. امروز جوانان پابرهنه عزاداری میکنند و این جوانان همان عاشورائیان هستند.
امام جمعه موقت تبریز زیارت امام رضا(ع) را به زیارت 14 معصوم تشبیه کرد و اعلام کرد: جوانان باید زیارت امامان را ترک نکنند و همیشه در صحنه حاضر شوند.وحدت مسلمین و تجمع عظیم شیعیان تن دشمنان اسلام را به لرزه در میآورد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت تحریف فرهنگ عاشورا، اذعان داشت: پست ترین افراد کسانی هستند که به خاطر منافع شخصی فرهنگ عاشورا را تحریف کنند و پیامهای آن را نوع دیگری نقل کنند، سیدالشهدا برای آب نجنگید برای حفظ اسلام قیام کرد.
وی در پایان سخنان خود از جوانان خواست تا از ولایت دفاع کنند و با حضور پرشور در مراسم اربعین حسینی وحدت امت پیامبر را نشان دهند. عشق به حسین تمام شدنی نیست و روز به روز تعداد عاشقان افزایش مییابد.
منبع:آناج
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز گفت: امام حسین (ع) تا حدی به اقامه نماز اهمیت دادند که در سختترین دقایق عاشورا نماز را اقامه کردند و در دفاع مقدس نیز این اهمیت به نماز رخ میداد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آیتالله محمدتقی آلهاشم ظهر امروز در جمع عزاداران حسینی تبریز در مشهد مقدّس با اشاره به قیام حسینی اظهار داشت: حضرت اباعبدالله حسین خود و خانوادهاش را وقف اسلام کرد تا اسلام زنده بماند و در زیارت آن حضرت بر اهداف قیام اشاره شده و عبرت عاشورا که همان فرهنگ اسلامی و دینی است بیان شده و شریعت نبی مکرم اسلام را زنده نگه داشته است.
وی افزود: دستورالعمل زندگی آن حضرت در مورد راه و روش الهی مورد توجه قرار گرفته و در مورد تبیین زندگانی آن حضرت علمای بزرگ دستوراتی دارند که از آن جمله منویات امام و رهبری در این مورد است.
امام جمعه موقت تبریز خاطرنشان کرد: عاشورا برای تمام عاشورائیان درس بزرگی است که امام حسین(ع) همه چیز را فدای اسلام کرد و انقلاب اسلامی نیز برخواسته از قیام حسینی است.
وی تاکید کرد: امام حسین (ع) تا حدی به اقامه نماز اهمیت دادند که در سختترین دقایق عاشورا نماز را اقامه کردند و در دفاع مقدس نیز این اهمیت به نماز رخ میداد و این پیام را به جهانیان دادند که این حرکت و قیام برای اقامه نماز است نه کارهای دنیوی.
امام جمعه موقت تبریز تاکید کرد: فرهنگ نماز باید در جامعه اسلامی ثابت بماند و اقامهکنندههای نماز در جامعه به مسائل اخلاقی و مذهبی توجه دارند.
آیتالله آل هاشم تصریح کرد: نشان دادن وحدت و موجودیت مسلمین در نمازهای جمعه و جماعات به جهانیان نشان داده میشود و برگزاری مراسم سوگواره حسینی نیز همان حفظ قرآن و نماز است.
امام جمعه تبریز عنوان کرد: قیام حسینی چراغ راه اسلام است و امسال دل مسلمین به واسطه حادثه منا داغدار شد و امیدواریم هر چه سریعتر ریشه خائنالحرمین و منافقین جهانی اسلام از ریشه کنده شود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ استاد حوزه تبریز، گفت: رد اوامر و فرمایشات مقام معظم رهبری در حقیقت رد دستور امام زمان(ع) است و به معنی بی بصیرتی و عدم اطاعت پذیری از ایشان است، چرا که حضرت آیت الله خامنه ای، نائب امام عصر(ع) هستند.
به گزارش خبرگزاری«حوزه» در تبریز، آیت الله سید محمد تقی آل هاشم، ظهر امروز در جمع عزاداران حسینی تبریز با تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهداء (ع)، گفت: قیام امام حسین(ع)موجب احیاء اسلام و ارزش های دینی شد.
وی، با بیان اینکه، خون شهداء انقلاب و هشت سال دفاع مقدس در ادامه عاشورا موجب حفظ و تداوم عاشورا شد، گفت: نباید خون شهداء اسلام و انقلاب پایمال شود.
امام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه ماه محرم جزو ماه های حرام است، گفت: اجر و عقاب اعمال در این ماه دو برابر است. باید سعی کرد با عمل به واجبات و اعمال ماه محرم به خدا نزدیک شد.
وی با بیان اینکه عدم لحظه شناسی خواص و همچنین بی بصیرتی مردم دوران امام حسین(ع) موجب شهادت ایشان و یاران با وفای ایشان شد، گفت: خواص و عوام جامعه امروز نیز باید از بی بصیرتی مردم آن زمان درس عبرت گیرند و همواره گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشند.
استاد حوزه تبریز، افزود: رد اوامر و فرمایشات مقام معظم رهبری در حقیقت رد دستور امام زمان(ع) است و به معنی بی بصیرتی و عدم اطاعت پذیری از ایشان است، چرا که حضرت آیت الله خامنه ای، نائب امام عصر(ع) هستند.
وی، افزود: روشن و بدیهی است که هرکسی که در حال حاضر گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشد، موقع ظهور ایشان تابع امام زمان(ع) خواهد بود و هر کسی که نسبت به اوامر و دستورات ایشان بی توجه باشد، قطعا به هنگام ظهور نیز به دستورات امام عصر(ع) بی توجه خواهد بود.
آیت الله آل هاشم، افزود: انقلاب ما، صبغه فرهنگی دارد و همین الهی بودن است که رمز دوام و پایداری آن است در غیر اینصورت تا حال شکست خورده بود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ مردم مراقب افکار و سنت های غلطی که دشمن دارد در عزاداری ها کرده است، باشند، چرا که دشمن به دنبال تحریف عزاداری هاست و به خاطر آن تشیع لندنی را ایجاد کرده تا به خیال خود ریشه اسلام و انقلاب را بزنند.
آیت الله سید محمد تقی آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با بیان اینکه یکی از اهداف امام حسین(ع) امر به معروف و نهی از منکر بود، گفت: این واجب فراموش شده در شخصیت حضرت سیدالشهداء(ع) به طور ویژه متجلی شد.
وی، افزود: باید عوامل تقویت امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه شناسایی کرده و با رفع آنها، در صدد تقویت این مهم باشیم و بدانیم که احیای این مهم در حقیقت تبعیت عملی از حضرت امام حسین(ع) است.
امام جمعه موقت تبریز، افزود: برگزاری مراسمات عزاداری و سوگواری برای امام حسین(ع) در حقیقت تعظیم شعائر الهی، زنده نگه داشتن امامت و ولایت و احیای ارزش های دینی استف اما باید توجه داشت که تمام عزاداری های ما باید در شان حضرت سیدالشهداء(ع) و به دور از خرافات باشد.
وی، افزود: حضرت امام حسین(ع) در حادثه عاشورا، بر همه مسلمانان جهان نشان دادند که اهمیت اسلام و احیای شعائر دینی از جان، مال و خانواده ارزشمند تر است و این مساله برای همه ما یک درس بزرگ است.
آیت الله آل هاشم با بیان اینکه امام حسین(ع) در حادثه عاشورا همه را به اسلام و حفظ ارزش های دینی دعوت کردند و در این راه هم به شهادت رسیدند، گفت: ما نیز باید به تبعیت از ایشان، خود، خویشان و جامعه را به حفظ ارزش های اسلامی دعوت کنیم.
وی در خاتمه، افزود: مردم مراقب افکار و سنت های غلطی که دشمن وارد در عزاداری ها کرده است، باشند، چرا که دشمن به دنبال تحریف عزاداری ها هستند و به خاطر آن تشیع لندنی را ایجاد کرده اند تا به خیال خود ریشه اسلام و انقلاب را بزنند.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ مسئولین، متولیان و مراکز فرهنگی و تربیتی فکری به حال نیروی عظیم جوان جامعه کنند و مبادا دشمن آنان را شکار کرده و از معنویت و تقوا دور نماید، چرا که آینده کشور بر عهده نسل جوان امروز خواهد بود.
آیت الله آل هاشم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با بیان اینکه رمضان ماه خود سازی و تقرب به پروردگار متعال است، گفت: شتاب و جهش معنوی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد در سایر ماه ها وجود ندارد. نباید از این ویژگی غافل شد.
وی افزود: انسان همواره باید در جهت کسب معرفت و حرکت به سمت معنویت و تقرب به خدا باشد، مگر قرار است چقدر در این دنیای فانی عمر کنیم؟! از فرصت اندک عمر باید نهایت استفاده را ببریم، چرا که در قیامت مورد سئوال قرار خواهیم گرفت و باید پاسخ قانع کننده ای در دست داشته باشیم.
امام جمعه موقت تبریز بیان کرد: لذتی که در اطاعت خداوند متعال و ترک معصیت است در هیچ یک از محرمات و لذات مادی و غیر شرعی دنیوی نیست. فقط کافی است طعم و لذت عبادت و بندگی خدا را بچشیم، که آن وقت دیگر مجذوب خواهیم شد.
وی با بیان اینکه برخی از جوانان عزیز، متاسفانه عمر اندک خود را صرف کارهای بیهوده می کنند، افزود: برخی از جوانان و نوجوانان عزیز ما وقت پرارزش خود را صرف بازی های کامپیوتری می کنند و زمان زیادی صرف گشت و گذار در شبکه های مجازی و اینترنتی می کنند و اطلاعاتی که به دست می آورند بسیار ناچیز و سطحی بوده و این یک هشدار بزرگ است.
آیت الله آل هاشم تاکید کرد: مسئولین، متولیان و مراکز فرهنگی و تربیتی از خواب غفلت بیدار شوند و فکری به حال نیروی عظیم جوان جامعه کنند. مبادا دشمن آنان را شکار کرده و از معنویت و تقوا دور نماید، چرا که آینده کشور و سازندگی آن بر عهده نسل جوان امروز خواهد بود و اگر فکری اساسی نشود، کشور و جامعه دچار مضرات غیر قابل جبران خواهد شد.
استاد حوزه علمیه تبریز تصریح کرد: اسلام نیازمند تربیت سربازانی قوی و توانمند در عرصه های مختلف علمی و فناوری است و مسئولین باید به این مسئله مهم توجه داشته باشند.
آیت الله آل هاشم افزود: حوزه های علمیه ارتباط خود را با قشر جوان و نوجوان افزایش دهند و در صدد تعمیق معرفت علمی و معنوی آنان باشند. با نرمی به سخنان و مطالب آنان گوش فرا دهند، سئوالات و شبهات آنان را بشنوند و با نرمی و به زبان آنان، دلسوزانه و مشفقانه در صدد پاسخگویی به سئوالات آنان باشند.
وی در خاتمه بیان کرد: علماء، روحانیون و طلاب سعی نمایند پاسخی که به سئوالات جوانان و نوجوانان عزیز می دهند، مستدل، جامع، کامل و قانع کننده باشد. باید توجه کرد که دشمن همواره در جهت گمراه کردن نیروی جوان جامعه است و علماء و روحانیون که مرز داران اعتقادی جامعه هستند، باید با تهاجمات گسترده غرب مقابله و مبارزه کنند.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ برخی در صدد تضعیف جایگاه ولایت فقیه هستند، آن ها در واقع دشمن دین، اسلام ناب و شریعت نبوی هستند، نه ولایت فقیه.
آیت الله آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با بیان این که مسئله ولایت فقیه مسئله جدیدی نیست، گفت: ولایت فقیه از همان صدر اسلام تا کنون مسئله ای بوده که مورد تاکید و سفارش ویژه حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) قرار گرفته و مُهر تایید عقل و شرع بر آن زده شده است.
وی افزود: مسئله ولایت فقیه، فقط مربوط به دوران غیبت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) نمی شود و در همان زمان معصومین(ع) نیز نمایندگانی از امامان معصوم(ع) در شهر های مختلف وجود داشتند و انجام وظیفه می کردند.
*ادعایی غلط
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: برخی در صدد القاء این مطلب هستند که ولایت فقیه را حضرت امام خمینی(ره) به وجود آوردند و در اسلام چنین چیزی وجود ندارد، در صورتی که اگر نگاهی حتی اجمالی به تاریخ اسلام بیاندازیم پی به غلط بودن این ادعا خواهیم برد.
وی با بیان این مطلب که هدف اصلى ولایت فقیه، اقامه و احیاء دین در جامعه است، گفت: ولایت فقیه کشور را از بلاها و فتن دور می سازد و کشور را از انحرافات و کج روی ها مصون نگه می دارد و اگر نباشد معلوم نیست سرنوشت کشور چگونه رقم خواهد خورد.
*دشمنی با دین خدا و شریعت
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: برخی در صدد تضعیف جایگاه ولایت فقیه هستند و باید واضح بگویم که آن ها در واقع دشمن دین و اسلام ناب هستند، نه ولایت فقیه، چرا که ولایت فقیه می خواهد همه قوانین اسلامی در جامعه احیاء و جاری شود و کسی که با ولایت فقیه دشمنی بورزد، در واقع به مصاف نبرد با دین خدا و شریعت نبوی رفته است.
وی اذعان کرد: دشمنی با ولایت فقیه عاقبت به شری را به دنبال دارد و علاوه از اینکه در همین دنیای فانی ذلیل و رسوا خواهد شد، در قیامت نیز مورد خشم و غضب ویژه الهی قرار خواهد گرفت.
*به فکر مشکلات مردم باشید
استاد حوزه تبریز افزود: امروزه برخی ها به جای اینکه به فکر مردم و معیشت آنان، حل مشکلات بیکاری، اقتصادی و... جامعه باشند، صرفا شعار می دهند و افکار عمومی را گمراه می کنند، اما درد کشور شعار دادن نیست، بلکه عمل به فرامین ولی فقیه در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و ... است.
وی تصریح کرد: عده ای تمام مشکلات جامعه را به مذاکرات گره می زنند و بعد از اینکه محاسباتشان غلط از آب درآمد و دیدند که نمی شود به شیطان بزرگ اعتماد کرد، ولایت فقیه را عامل مشکلات جامعه معرفی خواهند کرد.
*اگر ولایت فقیه ضربه ای ببیند، اسلام ضربه خورده است
آیت الله آل هاشم در خاتمه تاکید کرد: علماء و روحانیون باید در جامعه روشنگری کرده و بصیرت افزایی نمایند و مردم را با حقیقت ولایت فقیه آشنا نمایند و این یک ضرورت است، چرا که اگر ولایت فقیه ضربه ای ببیند، اسلام ضربه خورده است.
امام جمعه موقت تبریز در پایان تاکید کرد: هرکسی که بخواهد به ولایت فقیه ضربه ای بزند، باید توجه داشته باشد که به اسلام ضربه می زند و قلب تپنده اسلام را مورد هدف قرار داده است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیت الله سید محمد تقی آل هاشم، با بیان این که یکی از عوامل فاصله گرفتن جوانان از ارزش ها و مفاهیم دینی، عدم دین شناسی و معرفت آنان است،گفت: طلاب و روحانیون مسئول دین شناسی جامعه اسلامی هستند و اگر در این مسئله کم کاری کنند در پیشگاه خداوند متعال مسئول خواهند بود البته منکر نقش دیگر سازمان ها و ارگان های فرهنگ ساز کشور نیستیم، اما جایگاه طلبه و روحانی در تبلیغ و احیای تمدن اسلامی بی بدیل است.
* فهم عمیق دین، لازمه آشتی دادن جوانان با ارزش ها
وی ادامه داد: فهم عمیق دین، لازمه تبلیغ معارف دینی و آشتی دادن جوانان با ارزش ها و اصول اسلامی است و طلاب و روحانیون باید بدان توجه نموده و روز به روز در صدد تعمیق علمی خود باشند.
امام جمعه موقت تبریز با بیان این که حضرت امام صادق(ع) عنايت ويژهاي به بصيرت و بينش ديني جوانان داشتند، افزود: ایشان در این راستا می فرمایند «لواُتيتُ بشّابٍ مِن شَبابِ الشّيعة لا يتفقَّهَ لاَدُّبتُهُ/ اگر به جواني از جوانان شيعه برخورد کنم که در دين تفقّه نميکند او را تأديب خواهم کرد». همچنین در این رابطه می فرمایند: «اَلْعامِلُ عَليَ غير بَصيرَةٍ کَالسّائِرِ عَليَ غيرالطَّريق و لا يَزيدُهُ سُرْعةُ السَيّر مِنَ الطَّريقِ اِلاّ بُعْداً/ کسي که بدون آگاهي و بينش به دين عمل ميکند همانند کسي است که از بيراهه ميرود و تند روي او جز دوري از راه نميافزايد».
استاد حوزه علمیه تبریز بیان کرد: طلاب علوم دینی باید علاوه بر حفظ زی طلبگی، مجهز به سلاح علم و تقوا شوند و نسبت به هدایت جامعه حریص باشند.
* مردم نسبت به رفتار طلبه و روحانی حساس هستند
وی با بیان این که طلبه و روحانی باید معصوم گونه زندگی کند، افزود: یک روحانی نباید به گونه ای زندگی کند که مردم را از دینداری دور کند، چرا که مردم نسبت به رفتار طلبه و روحانی حساس هستند و هر چه بگوید و انجام دهد را به حساب دین خواهند گذاشت، به همین خاطر باید بر اعمال و گفتار خود توجه جدی داشته باشد.
امام جمعه موقت تبریز با تاکید بر اهمیت فن بیان و روش شناسی برخورد با جوانان در تبلیغ معارف دینی، گفت: طلاب باید نسبت به روش های بیان مفاهیم دینی معرفت یافته و کسب تخصص نمایند و حرف خوب را خوب بگویند تا تاثیرش چندین برابر گردد.
* الزامات طلبگی
استاد حوزه علمیه تبریز همچنین، منضبط بودن در امر تحصیل، کوشا و پر تلاش بودن، داشتن روحیه، اراده و پشتکار قوی، داشتن برنامه درسی منظم، اهتمام جدی در تحصیل علم، داشتن روحیه پرسشگری، انجام به موقع تکالیف، ارتباط صمیمی با استاد و پرهیز از تنبلی و سستی را از الزامات طلبگی برشمرد.
آیت الله آل هاشم در خاتمه بیان کرد: طلاب و روحانیون باید بر مشکلات صبر نمایند و مدام نسبت به خدای خود حسن ظن داشته و با توکل و بردباری مشکلات خود را حل نمایند و امیدوار باشند.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تبریز نزول آیات قرآن کریم، باز شدن درهای بهشت و بسته شدن درهای دوزخ را از جمله برتری ها و فضیلت های ماه مبارک رمضان نسبت به سایر ماه ها عنوان کرد.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، رمضان را ماه طاعت و عبادت و فرصتی برای بخشش گناهان و کسب برکات الهی دانست و اظهار داشت: ماه رمضان ماهی است که به عید اولیاء الله مشهور است، یعنی بندگان مخلص خدا نفس خود را تزکیه و دل خود را از زنگار گناهان می زدایند.
آیت الله آل هاشم با بیان اینکه به فرموده پیامبر در ماه رمضان درهاى دوزخ بسته و درهاى بهشت گشوده می شود، افزود: ماه رمضان فضایل زیادی دارد، اگر مسلمانان همه آنها را بدانند سبب تشویق بیشتر برای روزه گرفتن می شود.
وی با تاکید بر اینکه ماه رمضان ماه قرآن است، تصریح کرد: از برتری هایی که ماه رمضان بر سایر ماه های دیگر دارد این است که در آن قرآن، کتاب جاویدان الهی، همراه با دلایل روشن برای بشریت نازل شده است.
آیت الله آل هاشم با اشاره به دیگر فضیلت ماه رمضان عنوان کرد: بسته شدن درهای آتش جهنم و باز بودن درهای بهشت از دیگر فضیلت های این ماه است، ماه رمضان تنها ماهی است که به فرموده پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) ابتدای آن رحمت، وسط آن برکت و پایان آن مغفرت است.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه رمضان یک سفره گسترده برای بندگان الهی است، خاطرنشان کرد: برای روزه دار هنگام افطار، دعایی است که رد نمی شود و فرشتگان برای روزه دار تا وقتی که افطار می کند استغفار می کنند.
روزه چه آثار و برکاتی دارد؟
آیت الله آل هاشم در ادامه با اشاره به آثار معنوی ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: روزه، با کیفیتی که دارد در حقیقت روح معنوی و ایمانی انسان را تقویت و اراده او را در اجتناب از معاصی و گناه قوی و نیرومند می کند.
وی با اشاره به اینکه رمضان ماه خودسازی و تزکیه است، به تشریح آثار اجتماعی روزه پرداخت و تصریح کرد: روزه موجب تهذیب جامعه، تداوم روح تعادل، همبستگی و برادری بین مسلمین، همدردی و همنوازی، استحکام پایه های فضایل اخلاقی و منهدم ساختن رذایل اخلاقی از قبیل فسق و فجور، فحشا و جنایت می شود.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: از نتایج بارز روزه، برانگیختن حس همدردی نسبت به مستمندان و همنوعان تنگدست است، آنان که زندگی آسوده ای دارند و رنج فقر و طعم گرسنگی و تشنگی را نچشیده اند ممکن است از حال مستمندان غافل بمانند و روزه وسیله ای است که آنان را از غفلت می رهاند و رنج مستمندان را به یاد می آورد تا به دستگیری فقیران بشتابند.
آیت الله آل هاشم با تاکید بر اینکه به احسان و اطعام و انفاق به مستمندان در ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده است، گفت: گرسنگی و تشنگی روزه موجب درک رنج مستمند می شود و بدین ترتیب ثروتمند به فقیر نزدیک می شود و احسان و انفاق افزایش یافته و جامعه کمک به همنوع را می آموزد.
وی تاکید کرد: مسلمانان باید در این ماه به احسان نسبت به هم بپردازند و با تمرین بر این صفت ارزنده انسانی، جامعه را از کینه رها کرده و در کنار هم از نعمت های الهی بهره ببرند.
امام جمعه موقت تبریز همچنین با اشاره به آثار اقتصادی روزه خاطرنشان کرد: روزه، سدی در مقابل اسراف و تبذیر بوده و باعث عدم تبعیض و شکاف طبقاتی از نظر اقتصادی است، چرا که به وسیله بذل و بخشش و انفاق مالی، هیچگاه فردی در اجتماع گرفتار فقر و تنگدستی نخواهد شد.
آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: روزه فریضه ای است که مسلمان را از غرقه شدن در مادی گرایی و حرص و آز برای لذت های مادی و مسابقه برای مصرف و تن پروری می رهاند و به او می آموزد که به فکر دیگران باشد و بر خواهش های جسمانی خویش مسلط شده و به مصرف به قدر نیاز قناعت کند.
وی افزود: روزه به مسلمان قناعت و مناعت را می آموزد و ارزش این صفات و تاثیر آن در ایجاد صفت برجسته دیگر همچون زهد و بخشش بسیار است، فرد قانع از دیگران بی نیاز است و تن به ذلت و خواری نمی دهد، جامعه ای که روح قناعت را در خود پرورش دهد بر خود متکی خواهد بود و با دوری از مصرف بی رویه می تواند بر پای خود ایستاده و از بیگانه بی نیاز باشد.
امام جمعه موقت تبریز آثار بهداشتی روزه را مورد تاکید قرار داده و عنوان کرد: روزه از نظر بهداشت جسم و سلامت بدن مخصوصا در سلامت معده و پاکسازی آن از انواع غذاها که موجب بیماری هاست اثرات فوق العاده دارد
آیت الله آل هاشم افزود: روزه باعث می شود اعضای بدن استراحت کنند و از فرسودگی دور باشند و نیروی تازه ای بگیرند.
وی عنوان کرد: از نظر روانی، هر اندازه معده از غذا پرتر باشد تسلط خواب بر انسان بیشتر است و انسان را از کسب کمالات و فضایل زیادی از قبیل تحصیل علوم و عبادات و... باز می دارد.
برکت روزه داری در دنیا
امام جمعه موقت تبریز همچنین یکی از مهم ترین فواید گرفتن روزه را صفای دل دانست و ابراز داشت: سیری باعث کوردلی می شود، اما گرسنگی باعث می شود انسان صفای قلب پیدا کرده و دل نازک شود، گرسنگی دل را برای تفکری پیوسته که به شناخت و معرفت منجر می شود آماده می کند و دل، صاحب نور خواهد شد.
وی تاکید کرد: دیگر فایده روزه گرفتن این است که شخص روزه دار، به علت کمتر خوردن، کمتر بیمار می شود، زیرا همانگونه که در روایات گوناگون هم آمده معده انسان، خانه تمام بیماری هاست و پرهیز و کم خوردن سرآمد تمامی دواهاست.
آیت الله آل هاشم افزود: روزه باعث می شود انسان به مشکلاتی که از غذا خوردن به وجود می آیند گرفتار نشود، مشکلاتی که انسان به خاطر آن، محتاج دارایی و مقامات دنیایی می شود و همین ها هستند که باعث هلاکت و نابودی انسان می گردند.
وی همچنین در خصوص فواید ماه رمضان ابراز داشت: روزه سپری در برابر گناه و آتش جهنم و امیال و در روز قیامت شفاعت کننده است و انسان را به خیر و طاعت دعوت می کند.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: روزه انسان را بر صبر، شکیبایی و کنترل نفس تشویق می کند و نفس انسان در ماه رمضان به واسطه روزه، خود را به پرهیز کردن عادت می دهد و اطاعت کردن را یاد می گیرد.
آیت الله آل هاشم گفت: اگر مردم می دانستند که ماه مبارک رمضان چقدر فضلیت و ثواب و برتری دارد، آرزو می کردند که ای کاش این ماه یک سال بود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تبریز گفت: غبارروبی مساجد، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام و بهانه خوبی برای رهایی از آلودگی های باطنی و گناهان است.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان، زمان حضور فعال تر در مسجد است، ابراز داشت: انقلاب اسلامی ایران در سنگر مقدس مسجد شکل گرفت و ریشه آن در مساجد قوت پیدا کرد، برهمین اساس باید در آستانه ماه مبارک رمضان، حرمت، منزلت و قداست والای مسجد را شناخته و هرچه بیشتر در پاکیزگی، نظافت و آباد کردن آن بکوشیم.
وی با بیان اینکه خداوند به بزرگداشت مسجد فرمان داده است، عنوان کرد: احترام و بزرگداشت مسجد، تعظیم شعائر الهی و تلاش در راه عمران، آبادانی و پاکیزگی آن، نشانه ایمان به خداست.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: آبادانی مسجد تنها به معنای ساختن و تعمیر بنای آن نیست، بلکه حضور در مسجد و پررونق نگاه داشتن و سعی در پاکیزگی و نظافت آن به عنوان خانه خداوند و مکانی برای راز و نیاز بنده با مولای خود، از مصادیق روشن آباد کردن مسجد است.
آیت الله آل هاشم مسجد را مهمانسرای خدا دانست و گفت: خداوند، بندگان خود را به خانه خود دعوت کرده تا با بهترین هدایا از آنان پذیرایی کند، این مکان نورانی، مردمی ترین پایگاه بندگان صالح خداست که در طول قرن ها، به عنوان مدرسه تزکیه، محل تعلیم و عرصه رشد انسان ها بوده است
وی با تاکید بر اینکه مسجد به پاکیزگی، نظافت و غبارروبی از هر مکانی شایسته تر است، تصریح کرد: کسی که کم ترین کمکی به نظافت این خانه های نورانی خدا بر روی زمین کند، قطعا مورد توجه و عنایت خداوند و مشمول رحمت و مغفرت صاحب خانه قرار خواهد گرفت.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه حال که در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خداوند هستیم، چه زیباست در غبارروبی و نظافت خانه خدا همت کنیم، ادامه داد: کسی که به پاکیزه ساختن خانه خدا مبادرت می ورزد، نزد صاحب خانه، اجر و پاداشی خاص دارد که در برخی از احادیث نیز بر ضرورت و اهمیت پاکیزه ساختن مساجد تاکید شده است.
دستورات دینی برای ورود به مسجد
آیت الله آل هاشم مسجد را خانه امن خدا، پایگاه مردمی و مدرسه انسان سازی دانست و گفت: میزبان این خانه، خداست و شایسته است که فضای مقدس مسجد، از هر آلودگی مادی و معنوی پاکیزه باشد.
وی افزود: به منظور ایجاد همین پاکیزگی و نظافت و پیشگیری از آلوده شدن مساجد، در دستورات دینی ما توصیه به ایجاد «مطهره» در محل ورود به مساجد شده است، مطهره همان محل قرار دادن کفش ها و زدودن آلودگی ها و گل و لای آن هاست؛ در برخی روایات تاکید شده است که مؤمنین هنگام ورود به مسجد، مراقبت لازم را به عمل آورند تا به هیچ عنوان آلودگی های محیط خارج را به داخل مسجد منتقل نکنند و این ها همه دلیل بر جایگاه و منزلت والای مسجد در دین اسلام است.
وی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان عنوان کرد: ماه رمضان ماه رحمت و غفران و ماه غبار روبی دل و جان است و چه بهتر که پیش از شروع این ماه عزیز، با غبارروبی مساجد، با اطمینان و آرامش در ماه خدا به منزل و ماوای او پناه ببریم و به شستشوی باطن بپردازیم.
آیت الله آل هاشم با اشاره به اینکه مسجد پایگاه اصلی حکومت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ابلاغ رسالت و تداوم این راه است، ابراز داشت: مسجد، بهترین و مقدس ترین مکان برای ایجاد ارتباط و رازو نیاز با خداست، پس پاکیزگی و طهارت آن در هر زمان و از هر مکانی لازم تر است و چه زمانی ارزشمندتر و زیباتر از آغاز ماه رحمت و غفران الهی است که تمامی بندگان بر سر سفره خداوند بزرگ میهمان هستند.
غبارروبی مساجد گامی به سوی مهمانی خدا
امام جمعه موقت تبریز همچنین غبارروبی و پاکیزه کردن مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان را بهانه خوبی برای رهایی از گناهان و آلودگی های باطن عنوان کرد و اظهار داشت: سزاوار است پاک و طاهر به میهمانی خدا برویم و به دور از هرگونه آلودگی و گناه، به غبارروبی دیوارها و چراغ های مسجد، شستن فرشها و حیاط مسجد و گردگیری محراب و منبر بپردازیم که اینها، شستشویی در دریای بی کران مغفرت الهی برای گام برداشتن به سوی میهمانی خداست.
وی افزود: مسجد به عنوان کانون عبادت و تقوا، باید علاوه بر جذابیت معنوی، از جذابیت ظاهری نیز برخوردار باشد، بنابراین مساجد باید از سیمایی در خور صاحب خانه برخوردار باشند، عطرآگین و خوش بو کردن مساجد در کنار غبارروبی آن ها، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام است.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ همدلی و هم زبانی ملت و دولت رمز پیروزی در جنگ اقتصادی و فرهنگی و تحقق اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه برون رفت کشور از مشکلات، است.
آیت الله آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با اشاره به نامگذاری امسال به نام "دولت و ملت، همدلی و هم زبانی"، اظهار داشت: ایجاد همدلی و هم زبانی بین ملت و دولت رمز توسعه و پیشرفت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی است، چرا که دشمن وارد فاز جدید جنگ اقتصادی و فرهنگی شده و برای مقابله با دسیسه های دشمنان نیازمند یک وفاق و عزم ملی هستیم.
امام جمعه موقت تبریز با بیان این مطلب که اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست، بلکه یک واقعیت است و باید به فرهنگ تبدیل شود، تصریح کرد: بهترین الگو برای ایجاد رابطه بین فرهنگ و اقتصاد مقاومتی، الگوبرداری از فرهنگ بسیج و دفاع هشت ساله ما در برابر همه دنیا است.
*اقتصاد مقاومتی؛ تنها راه نجات از مشکلات
وی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات کشور و برون رفت از مشکلات است، چرا که نمی توان تا ابد به بیگانگان امید بست تا تحریم ها را لغو کنند، بلکه باید نگاهمان به ظرفیت های درونی باشد و پیشرفت هم دقیقا در همین است.
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: اگر نگاه ما به ظرفیت ها و توانایی های داخلی باشد از استعداد های درخشان موجود در کشور استفاده خواهیم کرد و این مهم موجب رشد روزافزون استعداد های جدید خواهد شد.
*ضرورت جلوگیری از واردات بی رویه
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی کم کردن هزینه ها و جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای غیر ضروری، دولت باید در این زمینه طراحی ها و برنامه های مناسبی ارائه کند البته باید توجه داشت که علاوه بر ارائه یک برنامه جامع و کاربردی باید به مرحله اجرا رسیده و شاهد نتایج آن باشیم.
*تاکید بر کاهش وابستگی به نفت
امام جمعه موقت تبریز تاکید کرد: کاهش وابستگی به نفت یکی دیگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی است. این وابستگی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب "میراث شوم صد ساله ماست" باید از بین برود.
آیت الله آل هاشم در پایان بیان کرد: به لطف الهی پیروزی نهایی از آن ملت مسلمان و قهرمان ایران است، اما این مهم نیازمند مقاومت جدی و همدلی مسئولین و ملت است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
حوزه/ تجملگرايي به معناي گرايش به تجملات، از پديدههاي ناهنجار اجتماعي و نوعی بيماري روحی و روانی است که ریشه در حسادت و تکبر دارد و پيامدهاي زيان باري را در خانواده و جامعه بر جای ميگذارد.
آیت الله آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز با بیان اینکه دنيا زدگي سرآغاز همه زشتيهاست، اظهار داشت: وقتي مال دوستي به اوج خود رسيد و به مالپرستي تبدیل گردید، عامل بسياري از لغزشها شده و انسان را از راه كمال باز ميدارد.
وی در ادامه بیان کرد: دین مبین اسلام در عین حال که به زندگی دنیایی انسان توجه دارد و خداوند متعال وسایل رفاه و آسایش او را در دنیا فراهم آورده، مسلمانان را به عدم افراط و تفریط در این زمینه فراخوانده و به یک زندگی معتدل و خوب دعوت میکند.
امام جمعه موقت تبریز اضافه کرد: انسان فطرتا کمال جو بوده و زیبا دوست می باشد. بر همین اساس،اسلام ضمن اعتراف به این مساله و نیازمندیهای دیگر زندگی که درطبیعت انسان نهاده شده، آنها را با میل به ترقی که این میل نیزدر طبیعت انسان ریشه دارد، معارض نمی داند.
وی ادامه داد: زیبایی غیر از تجمل می باشد و در اسلام جایگاه مثبتی دارد. به عنوان مثال، اسلام نظافت را نوعی زیبایی می داند و به آن سفارش میکند، زیرا در اثر مراعات نظافت زندگی، انسان در صفا و آرامش خواهد بود. اما تجمل که ناشی از زیاده خواهی و اسراف می باشد، افراد جامعه را به ورطه سقوط کشانده و موجب از بین رفتن شخصیت والای انسان می شود.
این استاد حوزه یادآور شد: دشمنان اسلام با نشان دادن تجمل به عنوان یک نیاز در جامعه، ایجاد وابستگی می کنند و ملت ها بهخصوص ملت های مسلمان را به سقوط و تباهی میکشانند.
آیت الله آل هاشم اذعان کرد: تجمل گرايي به معناي گرايش به تجملات، يكي از پديدههاي ناهنجار اجتماعي و نوعی بيماري روحی و روانی است كه پيامدهاي زيان باري را در خانواده و جامعه بر جای ميگذارد و از مصاديق اسراف و تبذير است.
وی اضافه کرد: كساني كه دچار تجمل گرايي هستند، با توجه به مد روز عمل ميكنند و گرفتار بيماري مدگرايي بوده و با چشم و هم چشمي هر از گاهي وسايل خانه را از قبیل تلويزيون، فرش، يخچال، ماشين لباس شويي و مانند آن را به سمساري ميدهند و وسايل جدید ميخرند، در حالي كه اين وسايل سالم هستند و هيچ مشكل فني و يا زيبايي ندارند، بلكه تنها به سبب آنكه چيدمان منزل تغيير يافته يا رنگهاي وسايل با هم سازگاري ندارند، از دور خارج ميشوند و این ها نمونه هایی از تجمل گرایی است.
آیت الله آل هاشم ادامه داد: از نظر قرآن، ريشه تجملگرايي در اموري چون حسادت، احساس حقارت، تكبر و تفاخر و مانند آن نهفته است. در حقيقت، ريشه اين ناهنجاري رفتاري را ميبايست در بيماريهاي رواني افراد جست وجو كرد؛ زيرا مشكلات رواني چون احساس حقارت، خودبزرگ بيني، خودپسندي، تكبر و فخرفروشي و تفاخر مردم را به سمت و سوي تجملگرايي منفي ميكشاند و زمينه ساز اسراف و تبذير و ريخت و پاش ميشود.
امام جمعه موقت تبریز افزود: برخي ديگر گرفتار فقر فرهنگي هستند به دنبال تجملات ميروند، زيرا گمان ميكنند كه كمال در تجمل گرايي و مصرف بي رويه و ريخت وپاش است. الگوهاي فرهنگي آنان كساني هستند كه اهل اسراف هستند. آنها با پيروي از اين دست افراد، تجمل گرايي را دامن ميزنند.
وی ادامه داد: خداوند در آیههای 1 تا 5 سوره تكاثر، جهالت و فقر فرهنگي را عامل اصلي برتر نمايي از طريق تجمل گرايي، تكاثر و ديگر رفتارهاي نابهنجار ميداند. اين افراد ميكوشند تا گوي سبقت را در رقابت ناسالم تجملگرايي از ديگران بربايند. به اين معنا كه اگر ديگران مجلس صد نفره برپا كردند، اينان مجلس سيصد تا پانصد نفري برپا ميدارند. بر همين اساس اين افراد همواره از چشمگير بودن، حال گيري، كلاس گذاري و عباراتي از اين دست در انجام كارهايشان بهره ميگيرند و ميگويند، كاري كرديم كه چشم همه را پر كرد يا تا كور شود هر آن كه نتواند ديد.
آیت الله آل هاشم افزود: آنچه میتواند اسراف، تبذیر و تجملگرایی را ابتدا از قلب افراد و سپس از دیوارة فرهنگ اجتماع بزداید، ترویج روحیة «قناعت» و «زندگی در مسیر اقتصاد اسلامی و میانهروی» است.
وی ادامه داد: این مهم میطلبد که از یک سو متاع ارزشمند قناعت در بازار دلها رونق گیرد و سپس در قالب یک فرهنگ اجتماعی، به عنوان دارویی که بیماری اسراف را ریشه کن میکند، به تولید انبوه برسد.
امام جمعه موقت تبریز ضمن بیان حدیثی از رسول اکرم(ص) که فرمود: «قناعت مالی است که تمام نمیشود» و همچنین با بیان حدیثی دیگر از پیامبر اکرم(ص) که می فرماید: «به آنچه خداوند به تو داده است قناعت کن، تا حسابت در روز قیامت آسان گردد»، افزود: راهکار پیشگیری از این سقوط نیز بازگشت به قناعت و سادهزیستی است. سرمشق گرفتن از سیرۀ اهل بیت(ع)، مانع سقوط است.
آیت الله آل هاشم در پایان اظهار داشت: هرکه آرزوی رسیدن به خداوند را دارد و هرکه طالب بهشت و برخورداری از نعمتهای اخروی است، باید اهل بیت (ع) را اسوه قرار داده و در حدّ توان سعی نماید شیوۀ زندگی خویش را به سیرۀ آنان شبیه سازد. اگر دولت و ملت، اراده کنند، میتوانند در مدت کمی وضعیت را تغییر داده و قناعت و ساده زیستی را در جامعه حاکم سازند تا از نابودی بیشتر و خسارات بالاتر، پیشگیری شود.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تبریز گفت: باید در مجالس عزاداری بیشتر به حال امروز خود گریه کنیم، نه مصیبت آن بزرگواران، چراکه ایشان در اوج عزت، جامعه اسلامی را از انحراف بزرگ تاریخی نجات دادند.
آیت الله محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه مجلس عزاداری و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) فرصتی برای درک حقیقت نهضت عاشورا است، اظهار داشت: اگر عزاداری ها در ماه محرم و صفر و دیگر ایام سال، با معرفت و بصیرت خاص همراه باشد، به یقین بسیاری از مشکلات جامعه اسلامی برطرف خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه فلسفه انتظار را باید در غدیر و عاشورا جستجو کرد، خاطرنشان کرد: انحراف جامعه اسلامی در صدر اسلام به حدی رسید که مسلمانان چشم بر دیدهگان خود در غدیر بستند و منکر آن شدند و سال ها بعد نواده پیامبر اسلام را کافر نامیدند و عزم به شهادت آن حضرت کردند.
آیت الله آل هاشم با بیان اینکه عبرت از وقایع عاشورا در هر زمان و مکانی راهگشای امور خواهد بود، تصریح کرد: اگر امروز نیز جامعه اسلامی با انحرافات، کجروی ها و کجاندیشی ها مواجه باشد و عزم جدی علما برای مقابله با این خرافات و بدعت ها نبود، قطعا وقایقی تلختر از عاشورا را شاهد بودیم.
امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر اینکه معرفت لازمه حضور در مجالس سوگواری امام حسین(ع) است، گفت: حقیقت آن است که باید در این مجالس به حال امروز خود گریه کنیم، نه مصیبت آن بزرگواران، چراکه ایشان در اوج عزت، جامعه اسلامی را از انحراف بزرگ تاریخی نجات دادند، اما باید دید که ما برای زمینه سازی ظهور فرزند آن بزرگوار برا اصلاح جامعه امروز چه کاری کرده ایم.
آیت الله آل هاشم در ادامه با بیان اینکه قیام امام حسین(ع) برای بازگشت جامعه منحرف صدر اسلام به مسیر غدیر بوده است، اظهار داشت: حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای تبیین جایگاه امامت الهی و ضرورت آن قیام کرد، اگر بتوانیم این حقیقت مهم را در جامعه نهادینه کنیم، دیگر شاهد برخی انحرافات و کجرویها در مجالس سوگواری نخواهیم بود.
وی سوگواری برای حضرت سید الشهدا(ع) را نوعی تقرب به درگاه الهی دانست و تصریح کرد: برپایی پرشور مجالس سوگواری و وعظ امام حسین(ع) در ماه محرم در حقیقت تأکید بر اندیشه غدیر، حاکمیت مسأله امامت الهی و دعا بر تعجیل در ظهور حضرت ولیعصر(عج) است.
امام جمعه موقت تبریز در ادامه با اشاره به اینکه رسالت سیدالشهدا در حماسه کربلا، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود، تصریح کرد: با الگوگیری از این حرکت بزرگ، باید این روح را در کالبدهای مختلفش شناسایی کنیم و متناسب با شرایط زمان و مکان، آن روح را زنده نگه داریم و ترویج کنیم
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
قیام 29 بهمن مردم تبریز از نگاه حضرت آیت الله آل هاشم
29 بهمن سال 1356 یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی تاریخ معاصر ایران و برگ زرینی در شکل گیری و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است.
همه ساله در آستانه قیام 29 بهمن هزاران تن از مردم شریف تبریز و استان به دیدار مقام معظم رهبری می شتابند و ضمن تجدید بیعت با مقام عظمای ولایت ، پایبندی خود به نظام و مقدسات اسلامی را اعلام می کنند.
آیت الله سید محمد تقی آل هاشم امام جمعه موقت تبریز گفت : قیام 29 بهمن موجب درهم کوبیدن قدرت پلیس و ساواک و هیبت دروغین رژیم دژخیم شد و به همه مردم نشان داد که می توان در مقابل اقتدار پوشالی حکومت پهلوی ایستاد و بعد از قیام مردم تبریز در سال 56 بود که مردم دیگر استانها و شهرهای بزرگ و کوچک نیز به حرکت درآمدند .
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
در گفتگوی ائل پرس با امام جمعه موقت تبریز در آستانه دهه فجر مطرح شد:
روایت آیت الله آل هاشم از مردی که می خواست شاه و آمریکا یک مشت گره کرده بیشتر در تبریز ببینند
آیت الله آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز و از یاران آیت الله قاضی طباطبایی در مبارزات ضد رژیم ستمشاهی در تبریز در بخشی از گفتگوی خود با ائل پرس خاطره ای از یکی از انقلابیون تبریز نقل کرد که همیشه هر دو دستش را مشت می کرد تا شاه و آمریکا یک مشت گره کرده بیشتر در راهپیمایی های تبریز ببینند.
به گزارش ائل پرس، دهه فجر فرصت مناسبی برای بازخوانی عوامل شکل گیری انقلاب اسلامی ملت ایران و عوامل موثر در پیروزی این نهضت عمومی به رهبری امام خمینی(ره) است. همچنین توجه به عواملی که مانع از صدمه دیدن نظام برآمده از این انقلاب در مقابل توطئه های مختلف می شود هم حائز اهمیت است.
آیت الله آل هاشم حضور پررنگ تر از گذشته عموم اقشار مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را لازم و ضروری اعلام کرده و بیان داشت: مردم آذربایجان و تبریز همچون دیگر صحنه های انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن امسال هم نقش خود را ایفا کرده و پشت سر نماینده محترم ولی فقیه، حضرت آیت الله مجتهد شبستری با آرمانهای انقلاب اسلامی تجدید بیعت خواهد کرد.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز گفت: هتک حرمت پیامبر توسط نشریه صهیونیستی اسرائیلی، ادامه سریال و پروژه اسلام هراسی دشمنان است.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با محکوم کردن هرگونه اهانت به مذاهب ابراز داشت: کسی در هیچ کجای جهان، حق ندارد به بهانه آزادی قلم و بیان، به مقدسات دینی و اشخاص مورد احترام مسلمانان اهانت کند.
وی نسبت به اسلام هراسی توسط دشمنان هشدار داد و عنوان کرد: دنیای غرب تلاش می کند با ترویج اسلام هراسی، چهره خشنی از دین اسلام و پیامبر این دین، به جهانیان نشان دهد.
امام جمعه موقت تبریز افزود: اینگونه اهانت ها، نخست از دانمارک آغاز شد و رفته رفته، غرب تلاش می کند تا با اجرا و تکرار این طرح، در کشورهای مختلف اروپایی، دامنه این اهانت ها را گسترده تر کند.
آیت الله آل هاشم تاکید کرد: دنیای غرب به نفوذ بی سابقه اسلام در بین مردم جهان پی برده و اینگونه حرکت های اهانت آمیز آن ها، دست و پا زدنی بیش نیست که بیشتر به غرق شدن آن ها می انجامد.
امام جمعه موقت تبریز در ادامه با اشاره به دشمنی دشمنان اسلام با پیامبر ابراز داشت: دشمنان اسلام از ابتدای تشکیل اسلام، می خواستند نور محمدی را از بین ببرند، اما به فرموده خداوند، حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) رحمه العالمین است و زمین ها و آسمان ها را به خاطر ایشان خلق کرده است.
وی افزود: دین اسلام دین ابدی و دائمی است و شریعت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) تا روز قیامت باقی خواهد ماند.
امام جمعه موقت تبریز افزود: دشمنان اسلام می خواهند نام و شخصیت پیامبر را از بین ببرند، اما آن ها غافلند از اینکه اسلام و مدح پیامبر ماندنی است و شریعت پیامبر و قرآن تا ابد باقی خواهد ماند.
آیت الله آل هاشم عنوان کرد: دشمنان اسلام با اهانت به پیامبر اسلام، اشتباه بزرگی مرتکب شدند و کسانی که در این صدد هستند مخالف و معاندند و از دین الهی بی خبر هستند.
وی تاکید کرد: کسانی که واقعا به اسلام راستین علاقه مند هستند لازم است به پیامبر و ائمه قائل و به ولایت فقیه معتقد باشند، چرا که امام و رهبری به عنوان ولایت فقیه، مردم را به سمت خدا و آخرت و اسلام و سعادت بشری هدایت می کنند.
امام جمعه تبریز تاکید کرد: لازم است که ما از دشمنان اسلام و پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) بیزار باشیم و از آن ها دوری بجوییم تا به سعادت برسیم.
آیت الله آل هاشم همچنین به وظیفه مسلمانان در این برهه اشاره کرد و گفت: وظیفه مسلمانان است که اتحاد خود را حفظ کنند و به امر رهبری گوش فرا دهند و از اهانت کنندگان به پیامبر اظهار بیزاری کنند و آنها را از خود ندانند.
وی با اشاره به اینکه خیانت و جنایت آن ها را محکوم می کنیم، اظهار داشت: ما با جان و سخن و حرف مان این ها را محکوم می کنیم، چرا که آن ها مخالف دستورات اسلام و مخالف قرآن و مخالف انسانیت و اسلام هستند.
لینک خبرگزاری شبستان را اینجاکلیک کنید
لینک خبرگزاری دفاع مقدس را اینجاکلیک کنید
لینک پایگاه اطلاع رسانی صاعقه را اینجا کلیک کنید
لینک پایگاه مرید آل هاشم را اینجا کلیک کنید
لینک پایگاه خبری عقاب نیوز را اینجا کلیک کنید
لینک اخبارایران جهان نیوهاب را اینجا کلیک کنید
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز قیام امام حسین(ع) را جلوه عملی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دانست و گفت: باید عواملی که مانع انجام این فریضه میشوند را بشناسیم و در جهت تضعیف و بلکه درجهت نفی آنها بکوشیم.
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر بهویژه در بعد عملی آن، در شخصیت و زندگی سیدالشهدا(علیهالسلام) به شکل ویژهای ظهور کرد.
وی افزود: در میان انبیای الهی کسانی بودند که در راه رسالت خویش به شهادت رسیدند، در میان آنان کسانی، مدتها در چاه زندانی شدند و سرشان را با ارّه بریدند، ولی با این حال، تمام آنها تحمل کردند، اما کاری که امام حسین(علیهالسلام) با آن وسعت و عمق انجام داد، در سراسر تاریخ نمونهای از آن یافت نمیشود.
امام جمعه موقت تبریز تاکید کرد: این تقدیری بود که خداوند متعال برای ایشان در امت آخرالزمان مقرر فرموده بود تا امتی که بعد از او دیگر پیامبری نخواهند داشت، به آخرین درمان برای دردهای اجتماعی و روحی و معنوی جامعه دست یابند.
آیتالله آل هاشم گفت: در جایی که هیچ راهی برای تبلیغ دین، احیای احکام الهی و مبارزه با ظلم و ستم وجود ندارد، این راه وجود دارد که کسی با مبارزه تا سر حد شهادت، حقانیت دین را اثبات کند و مظلومیت خویش را به مردم نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه رسالت سیدالشهدا در حماسه کربلا، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود، تصریح کرد: سیره ایشان در اقدام به امر به معروف و نهی از منکر و چگونگی بهکارگیری وسایل و ابزار خاصی که آن امام بهمنظور امر به معروف و نهی از منکر بهکار گرفت، میتواند الگوی مناسبی برای ما در این زمینه باشد.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: با الگوگیری از این حرکت بزرگ، باید این روح را در کالبدهای مختلفش شناسایی کنیم و متناسب با شرایط زمان و مکان، آن روح را زنده نگه داریم و ترویج کنیم.
آیتالله آل هاشم بر ضرورت شناسایی موانع اجرای امربه معروف و نهی از منکر تاکید و بیان کرد: باید عواملی که مانع امر به معروف و نهی از منکر می شود را بشناسیم و در جهت تضعیف و بلکه درجهت نفی آنها بکوشیم.
/انتهای پیام
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز قیام امام حسین(علیه السلام) را جلوه عملی امربه معروف و نهی از منکر در جامعه دانست و گفت: باید عواملی که مانع امر به معروف و نهی از منکر می شود را بشناسیم و در جهت تضعیف و بلکه درجهت نفی آنها بکوشیم.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز،در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر به ویژه در بعد عملی آن، در شخصیت و زندگی سیدالشهدا(علیه السلام) به شکل ویژه ای ظهور کرد.
وی افزود: در میان انبیای الهی کسانی بودند که در راه رسالت خویش به شهادت رسیدند، در میان آنان کسانی، مدت ها در چاه زندانی شدند و سرشان را با اره بریدند، ولی با این حال، تمام آنها تحمل کردند، اما کاری که امام حسین(علیه السلام) با آن وسعت و عمق انجام داد، در سراسر تاریخ نمونه ای از آن یافت نمی شود.
امام جمعه موقت تبریز تاکید کرد: این تقدیری بود که خداوند متعال برای ایشان در امت آخرالزمان مقرر فرموده بود تا امتی که بعد از او دیگر پیامبری نخواهند داشت، به آخرین درمان برای دردهای اجتماعی و روحی و معنوی جامعه دست یابند.
آیت الله آل هاشم گفت: در جایی که هیچ راهی برای تبلیغ دین، احیای احکام الهی و مبارزه با ظلم و ستم وجود ندارد، این راه وجود دارد که کسی با مبارزه تا سر حد شهادت، حقانیت دین را اثبات کند و مظلومیت خویش را به مردم نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه رسالت سیدالشهدا در حماسه کربلا، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود، تصریح کرد: سیره ایشان در اقدام به امر به معروف و نهی از منکر و چگونگی به کارگیری وسایل و ابزار خاصی که آن امام به منظور امر به معروف و نهی از منکر به کار گرفت، می تواند الگوی مناسبی برای ما در این زمینه باشد.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: با الگوگیری از این حرکت بزرگ، باید این روح را در کالبدهای مختلفش شناسایی کنیم و متناسب با شرایط زمان و مکان، آن روح را زنده نگه داریم و ترویج کنیم.
آیت الله آل هاشم بر ضرورت شناسایی موانع اجرای امربه معروف و نهی از منکر تاکید کرد و اظهار داشت: باید عواملی که مانع امر به معروف و نهی از منکر می شود را بشناسیم و در جهت تضعیف و بلکه درجهت نفی آنها بکوشیم.
پایان پیام/
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز، گفت: بیانات مقام معظم رهبری درباره کانون های فرهنگی هنری مساجد، راهگشا و چشم اندازی این کانون هاست.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به سالروز بیانات مقام معظم رهبری درباره کانون های فرهنگی هنری مساجد که در سفر به خراسان شمالی انجام شد، ابراز داشت: تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت همکاری بسیج و روحانیون مساجد جهت توسعه کانون های فرهنگی هنری نشان از جایگاه والای این کانون هاست.
وی افزود: بیانات مقام معظم رهبری درباره کانون های فرهنگی هنری مساجد، راهگشا و در واقع چشم انداز کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری بسیج و با محوریت روحانی و امام جماعت مساجد همچنین با مشارکت هیات امنای مساجد، می توانند مکان امن فرهنگی برای نوجوانان و جوانان باشند
آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی هنری به لحاظ اینکه در داخل مساجد فعالیت می کنند، از بهترین و مطمئن ترین نهادهای فرهنگی به شمار می روند که جایگاه خاص مساجد، نقش ویژه ای را برای این کانون ها تعریف می کند.
وی در ادامه با مثبت ارزیابی کردن فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در طول 20 سال گذشته تصریح کرد: این کانون ها در طول 20 سال گذشته فعالیت های چشمگیری در مساجد داشتند و طرح ها و برنامه های موثری را برای نسل جوان به اجرا گذاشتند.
امام جمعه موقت تبریز همچنین نسبت به توطئه دشمنان علیه حضور جوانان در مساجد هشدار داد و گفت: دشمنان و استکبار جهانی از جایگاه تاثیرگذار مساجد ترس و واهمه دارند و برهمین اساس، تلاش می کنند با برنامه های انحرافی، جوانان را از مساجد دور کنند.
آیت الله آل هاشم ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد، مانند سنگری محکم برای مساجد است تا از نفوذ توطئه دشمن به مساجد پیشگیری کند.
اخبار مرتبط با موضوع در سایتها :
دبیرخانه هماهنگی و نظارت برکانونهای فرهنگی و هنری مساجدآذربایجانشرقی
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز گفت: حضرت معصومه(سلام الله علیها) کرامت الله و مرجع و پناهگاهی برای شیعیان است.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به ثواب زیارت حضرت ثامن الائمه(علیه السلام) ابراز داشت: هر کس حضرت امام رضا(علیه السلام) را زیارت کند مثل این است که چندین بار بیت خدا را زیارت کرده است.
وی با اشاره به اینکه زیارت هر کدام از ائمه مثل زیارت چهارده معصوم است، اظهار داشت: از امام موسی بن جعفر(علیه السلام) درباره ثواب زیارت امام رضا(علیه السلام) پرسیدند که ایشان فرمود: زیارت ایشان مانند ثواب 70 هزار حج مستحب است و این نشان از اهمیت و جایگاه زیارت با معرفت حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) است.
آیت الله آل هاشم ادامه داد: هر کسی به امامت امام رضا(علیه السلام) معتقد باشد و ایشان را زیارت کند نشانگر این است که شیعه بوده و قائل به ولایت چهارده معصوم(علیه السلام) است.
امام جمعه موقت تبریز با تاکید بر اینکه این درها درهای کرامت و محبت و عنایت است، گفت: در حالات زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) وارد شده که از امام رضا(علیه السلام) نقل شده هر کسی خواهرم معصومه را زیارت کند مانند این است که مرا زیارت کرده و کسی که مرا زیارت کند مانند این است که خدا را زیارت کرده و این نشان دهنده جایگاه زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) است.
وی تاکید کرد: زائرانی که به قم سفر می کنند با قصد زیارت با معرفت حضرت معصومه(سلام الله علیها) به حرم مطهر مشرف شوند تا حاجت های خود را بگیرند.
امام جمعه موقت تبریز عنوان کرد: درباره فضيلت زيارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) روايات متعددی از سوی امامان معصوم صادر شده است كه هم بر منزلت و قداست اين بانوی بزرگوار دلالت دارد و هم پاداش زيارتش را بيان می کند، پاداشی بزرگ و بی مانند كه همانند آن برای غير امام معصوم كم نظير است.
آیت الله آل هاشم با اشاره به شرط قبولی زیارت اظهار داشت: شرط قبولی زیارت، شناخت و معرفت نسبت به امام است، اینکه زائر به جايگاه و منزلت و مقام شامخ ایشان آگاهی پیدا کرده و به جلال و عظمت و كمال ایشان اذعان داشته باشد.
وی افزود: حضرت معصومه(سلام الله علیها) دختر و خواهر امام است و با امام رضا(علیه السلام) خواهر و برادر ابوینی هستند.
امام جمعه موقت تبریز همچنین با بیان اینکه حضرت معصومه(سلام الله علیها) کرامت الله هستند، عنوان کرد: خدا خواست که حضرت معصومه(سلام الله علیها) در پی دعوت برادر راهی خراسان شده و در بین راه به قم رسیده و پس از 17 روز اقامت، با وفات در حرم اهل بیت(علیه السلام)، مرجع و پناهگاهی برای شیعیان باشند.
آداب زیارت بانوی کرامت
آیت الله آل هاشم در این بخش با اشاره به آداب زيارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) گفت: در روایات اسلامی آمده است که زائر پيش از زيارت غسل نمايد، با روح و جانى پاک و آماده توبه و استغفار از خداوند، عازم زيارت شود تا زيارتش مورد قبول درگاه الهى قرار بگيرد.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: زائر بهتر است با وضو بوده و با لباس هاى پاکيزه و خوش بو به حرم مطهر، مشرف شود و با اخلاص تمام و خضوع و خشوع و در حالى که قدم ها را کوتاه برمى دارد و زبانش به ذکر خداوند مشغول است، به زيارت برود.
آیت الله آل هاشم با اشاره به اینکه زائر هنگام ورود با پاى راست وارد و هنگام خروج با پاى چپ خارج شوند و اذن دخول را به نيت ثواب بخواند، عنوان کرد: هنگام مشاهده قبر و ضريح منور، صلوات فرستاده و ذکر بگويد، رو به قبله نزد سر حضرت بايستد و پس از گفتن 34 بار «الله اکبر»، 33 بار «سبحان الله» و 33 بار «الحمدالله» زيارت معروف حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) که از حضرت رضا(علیه السلام) نقل شده است را بخواند، سپس طرف راست و چپ صورت را بر ضريح مطهر گذاشته و با تضرع از خداوند متعال حاجات شرعى خود را طلب کند.
اخبار مرتبط با موضوع:
حضرت معصومه(س) کرامت الله و مرجع و پناهگاهی برای شیعیان است
لینک خبرگزاری شبستان را اینجا کلیک کنید
لینک خبرگزاری دفاع مقدس را اینجا کلیک کنید
لینک خبرگزاری نیوهاب را اینجا کلیک کنید
لینک پایگاه اطلاع رسانی صاعقه را اینجا کلیک کنید
لینک پایگاه حبری عقاب نیوز را اینجا کلیک کنید
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تبریز گفت: اطعام و احسان در ماه رمضان آثار اجتماعی مطلوب به دنبال دارد، اما باید دانست که سفره های افطار بهانه ای برای فخرفروشی نیست.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به تشریح ظرفیت های فردی و اجتماعی ضیافت الهی پرداخت و اظهار داشت: تک تک لحظات این ماه می تواند به عنوان فرصتی طلایی برای شناخت حقیقت عبودیت استفاده شود.
وی با بیان اینکه رمضان فرصتی برای توبه به درگاه الهی و طلب بخشش گناهان است، تصریح کرد: هیچ کس از آینده خود خبر ندارد، معلوم نیست که آیا سال بعد نیز توفیق درک ماه مبارک رمضان را خواهیم داشت، یا نه، بنابراین چه خوب است که ماه رمضان را به عنوان فرصتی مغتنم برای تزکیه نفس و زدودن دل از زنگار گناهان بدانیم.
امام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته می شود، خاطرنشان کرد: یکی از فضایل مهم ماه رمضان بر دیگر ماه های سال این است که قرآن برای هدایت بشریت نازل شده است، به عبارت بهتر رمضان تنها ماهی است که به فرموده پیامبر اسلام(ص) ابتدای آن رحمت، وسط آن برکت و پایان آن مغفرت است.
آیت الله آلهاشم با تأکید بر اینکه بدون طهارت معنوی موفق به فهم عظمت میهمانی خدا نخواهیم بود، گفت: آثار روزهداری بایستی در تمامی اعمال، رفتار و گفتار مؤمنان تجلی یابد، چنانکه حضرت علی(ع) می فرمایند؛ روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم، بنابراین از جهتی دیگر نیز می توان به روزهداری در روزهای گرم و طولانی فصل تابستان توجه کرد.
این عالم برجسته منطقه آذربایجان با بیان اینکه روزه داری در روزهای گرم افزون بر ثواب بسیار، موجب نزول رحمت الهی نیز خواهد شد، افزود: بایستی از روزهداری برای تربیت نفس و غلبه بر وسوسههای شیطانی بهره جست، ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تمرین صبر و شکیبایی در برابر سختی ها و مشکلات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار توجه مؤمنان روزهدار به سفره های ساده فقرا شد و اظهار داشت: شایسته یک مسلمان روزهدار نیست که سفره های افطار و سحرش رنگین باشد، اما از حال فقرا و مساکین بی خبر باشد، متأسفانه تجمل گرایی برخی خانواده ها در افطاری دادن آفتی برای درک حقیقت روزهداری شده است.
آیت الله آلهاشم با تأکید بر اینکه سفره های افطار بهانه ای برای فخرفروشی و تجمل گرایی نیست، افزود: اطعام و احسان در ماه رمضان آثار اجتماعی مطلوب به دنبال دارد، اما باید دانست که این احسان نباید تبدیل به زمینه گناه و فخرفروشی باشد، بهتر است سفره های افطار ویژه نیازمندان و فقرا باشد.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریز گفت: روزه انسان را بر صبر، شكيبايی و كنترل نفس تشويق می كند و نفس انسان در ماه رمضان به واسطه روزه، خود را به پرهيز كردن عادت می دهد و اطاعت كردن را ياد می گيرد.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، با اشاره به اینکه ماه رمضان ماه طاعت و عبادت و فرصتی برای بخشش گناهان و كسب بركات الهی است، اظهارداشت: ماه رمضان ماهی است كه به عيد اولياء الله مشهور است، يعنی بندگان مخلص خدا نفس خود را تزكيه و دل خود را از زنگار گناهان می زدايند.
وی با بیان اینکه رسول خدا(ص) می فرماید: در ماه رمضان درهاى دوزخ بسته و درهاى بهشت گشوده می شود، ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) سه روز مانده از ماه شعبان، به بلال دستور مى داد در میان مردم فریاد بزند، سپس مردم را جمع مى کرد و بر منبر مى رفت و حمد و ثناى خدا مى گفت و مى فرمود: اى مردم همانا این ماه به شما روى آورده و آن سرور همه ماه هاست، در آن شبى وجود دارد که از هزار ماه بهتر است. در این ماه درهاى دوزخ بسته و درهاى بهشت گشوده شود، هر که این ماه را دریابد و آمرزیده نشود خداوند او را از رحمت خود دور گرداند.
آیت الله آل هاشم با اشاره به فضیلت های ماه رمضان گفت: ماه رمضان فضايل زيادی دارد، اگر مسلمان همه آنها را بدانند باعث تشويق بيشتر برای روزه گرفتن می شود.
وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه قرآن است، تصریح کرد: از برتری هايی كه ماه رمضان بر ساير ماه های ديگر دارد اين است كه در آن قرآن، كتاب جاويدان الهی، همراه با دلايل روشن برای بشريت نازل شده است.
آیت الله آل هاشم افزود: از ديگر فضايل ماه رمضان اين است كه در آن شيطان زندانی می شود و درهای آتش جهنم بسته و درهای بهشت باز می شود.
امام جمعه موقت تبریز تاکید کرد: ماه رمضان تنها ماهی است كه به فرموده پيامبر اسلام(ص) ابتدای آن رحمت، وسط آن بركت و پايان آن مغفرت است.
آیت الله آل هاشم با اشاره به اینکه رمضان يک سفره گسترده است، خاطرنشان کرد: برای روزه دارهنگام افطارش دعايی است كه رد نمی شود و فرشتگان برای روزه دار تا وقتی كه افطار می كند استغفار می كنند.
وی همچنین در خصوص فوايد ماه رمضان ابراز داشت: روزه سپری در برابر گناه و آتش جهنم و اميال است و در روز قيامت شفاعت كننده است و انسان را به خير و طاعت دعوت می كند.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: روزه انسان را بر صبر، شكيبايی و كنترل نفس تشويق می كند و نفس انسان در ماه رمضان به واسطه روزه، خود را به پرهيز كردن عادت می دهد و اطاعت كردن را ياد می گيرد.
آیت الله آل هاشم گفت: اگر مردم می دانستند که ماه مبارک رمضان چقدر فضلیت و ثواب و برتری دارد، آرزو می کردند که ای کاش این ماه یک سال بود، مثل مسافرتی که خوش می گذرد و می گویی چقدر کوتاه بود، ای کاش مدتش طولانی می شد.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
امام جمعه موقت تبریزگفت: برکات و آثار حضور حضرت آیت الله نوری همدانی در استان آذربایجان شرقی برای سال های سال ماندگار خواهد بود.
آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، ضمن خیر مقدم به حضرت آیت الله نوری همدانی، با اشاره به این که خداوند در قرآن کریم به انسان ها نشان می دهد که هدف از خلقت انسان و نیاز آنها به امام و رهبر چیست، اظهار داشت: تمامی انسان ها در تاریکی و سیاهی قرار داشتند، اما خداوند به وسیله پیامبران و ائمه اطهار(ع) و عالمان، انسان را از تاریکی بیرون و به سوی روشنایی هدایت کرد.
وی با بیان اینکه علما ادامه دهنده راه ائمه اطهار(ع) هستند، بر نقش علما در هدایت مردم اشاره و افزود: رفتار ، اخلاق و کلام علما به قدری بر مردم و جامعه تاثیرگذار است که با سخنان علما از سردرگمی بیرون میآیند.
آیت الله آل هاشم با بیان اینکه مردم باید شکرگزار نعمت وجود مراجع و علما باشند عنوان کرد: متاسفانه در جامعه امروزی برخیها شکرگزار وجود مراجع و علما در میان خود نیستند لذا از علم و درآیت آنان بی بهره هستند.
امام جمعه موقت تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برکات سفر آیت الله العظمی نوری همدانی به استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: حضور این مرجع تقلید در این استان، برکات ماندگاری را نصیب مردم این منطقه کرده و خواهد کرد
وی تاکید کرد: برکات و آثار حضور حضرت آیت الله نوری همدانی در استان آذربایجان شرقی برای سال های سال ماندگار خواهد بود.
آیت الله آل هاشم با اشاره به اقامت چند روز معظم له در این استان ابراز داشت: در این چند روز که حضرت آیت الله نوری همدانی در استان ما اقامت دارند قشرهای مختلف مردم و مدیران و مسئولان باید از برکات و فرمایشات ایشان کمال استفاده را برده و قدردان این نعمت باشند.
به گفته امام جمعه موقت تبریز، حضرت آیت الله نوری همدانی از مراجع بیدار و بابصیرت و مردمی و آگاه هستند که وجود ایشان نعمت بزرگی برای جامعه اسلامی و حوزه های علمیه است.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیتالله آل هاشم امام جمعه موقت تبریز، با تاکید بر رابطه نزدیک امام خمینی(ره) با مردم، دلایل عشق و علاقه مردم به امام را تشریح کرد.
آیتالله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با تسلیت ایام رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، با اشاره به رابطه نزدیک امام خمینی(ره) و مردم اظهارداشت :با تامل بیشتر متوجه می شویم که رابطه امام و مردم قبل از آنکه رابطه ای بر مبنای سلطه و قدرت حضرت امام باشد رابطه ای براساس منطق و عقل گرایی بود.
وی افزود: در طول دوران رهبری امام، هیچ دستوری از طرف ایشان صادر نشد مگر اینکه مقدمات لازم برای آمادگی ذهنی مردم فراهم بود و دلایل اتخاذ آن تصمیم به صراحت و با بیانی گویا برای مردم شرح داده میشد.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: حتی در مواردی که اقشار فراوانی از مردم نظر دیگری غیر از نظر امام داشتند با اینکه یک تصریح و تاکید یا یک دستور امام بر انجام نظر ایشان کفایت می کرد، اما تا زمانی که مردم توجیه نشده و به باور مطلوبی نرسیده بودند، امام نه فقط سکوت اختیار می کرد بلکه اجازه می داد، نظر مردم اعمال شده و منتظر می ماند تا در عمل، درستی یا نادرستی نظرش به اثبات برسد.
آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: حتی چند روز پیش از برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی، در روز چهارم فروردین سال 58 حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به ملت ایران از آنان برای حضور فعال در انتخابات دعوت کردند.
وی اظهار داشت: امام در این دعوت مهم نیز حق انتخاب آزاد را برای مردم نادیده نمی گیرند و می فرمایند"شما همه آزادانه به هر چه مى خواهید رأى بدهید، من خودم به "جمهورى اسلامى" رأى مى دهم".
یک رهبر، یک مرجع تقلید و یک معلم
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه عشق و علاقهای كه مردم به امام خمینی(ره) داشتند به راحتی از شيفتگی تودههای مردم نسبت به ايشان قابل مشاهده است، خاطرنشان کرد: نمونه هايی از اين علاقمندی در مراسم استقبال از امام هنگام ورود به ايران يا هنگام سخنرانی های ايشان و حتی پس از رحلت شان در مراسم تشييع جنازه مشاهده می شود.
آیت الله آل هاشم تاکید کرد: با مطالعه در زندگی امام و رابطه او با مردم در دوران های قبل و بعد از انقلاب به این نتیجه می رسیم كه امام در بيشتر مواقع نه فقط به عنوان يک رهبر مردمی و نه تنها به عنوان يک مرجع تقليد، بلكه به عنوان يک معلم نیز عمل كرده است.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) در عرصه تعليم و تربيت هم از لحاظ عملی و هم در وادی نظری، استادی نمونه بودند ایشان با روش های تربيتی خود موفق شدند جامعهای را كه سال ها در خمودی و ضعف و جهالت به سر برده و به سمت بی تفاوتی سوق داده شده بود، پيشگام نهضت بزرگ دينی ساخته و تحولی عظيم در آن به وجود آوردند.
تبیین فرهنگ ایثار و شهادت در بین مردم
امام جمعه تبریز در ادامه اظهار داشت: حضرت امام(ره) ترس و دلهره را از دل تودههای مردم خارج و آنها را به سمت اين باور سوق دادند كه عظمت سلاح های هستهای و زرادخانههای عظيم، معيار قدرت يک كشور نيست، بلكه بالاتر از آن، عزم ملت هاست كه می تواند بر آن فائق آيد.
وی ادامه داد: امام معتقد بودند كه اگر جامعه و ملتی، مسئله مرگ را برای خود حل كرد و به اين باور رسيد كه مرگ پايان زندگی نيست بلكه مرگ شرافتمندانه توأم با شهادت آغاز زندگی نوين و درخشان تری است، از برخورد با دشمن نه تنها هراس نداشته بلكه در مقابل اين سلاح، دشمن را عاجز و ناتوان ساخته است.
گفتگو: بیت اله احمدی
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
فلسفه بعثت پیامبر خاتم، با فلسفه بعثت سایر پیامبران تفاوتى ندارد، تنها تفاوت این است که ایشان، برنامه سایر پیامبران را تکمیل کرده و بدین جهت، نبوت به حضرت محمد(ص) ختم شده است.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، با بيان فلسفه بعثت پیامبر گفت: پيامبر اسلام(ص) فرمودند: من برای تمام كردن مكارم و خوبی های اخلاق برانگیخته شدم، البته اين بخشی از فلسفه بعثت پيامبر گرامی اسلام است.
وی با اشاره به علل بعثت پیامبران از ديدگاه قرآن كريم تصریح کرد: خداوند در آیه 36 سوره نحل می فرماید: ما در هر امتی پيامبری برانگيختيم تا به آنان بگويد، خدا را بپرستيد و از پرستش غير خدا خودداری كنيد، گروهی هدايت يافتند و گروه ديگر، شايسته گمراهی و ضلالت شدند.
*انگیزه بعثت پیامبران
امام جمعه موقت تبریز همچنین با اشاره به آیات بعثت در سوره های عنکبوت و هود اظهار داشت: مجموع اين آيات گواهی می دهند كه یکی از انگيزههای بعثت پيامبران، آشنايی انسان با مبدا و معاد است، به گونهای كه اگر اين گروه در ميان مردم نبودند، هدف ياد شده به ندرت جامه عمل به خود می پوشيد.
آیت الله آل هاشم گفت: مردم پیش از بعثت پیامبر، مذهب های گوناگون و بدعتهای زياد داشتند، گروهی خدا را به مخلوق تشبيه می كردند، گروهی بت ها را می پرستیدند، اما پیامبر، آنان را از گمراهی به سمت توحيد هدايت کرد.
وی با اشاره به انگيزه ديگر برای بعثت پيامبران اظهار داشت: فلسفه دیگر بعثت پیامبران، رفع اختلاف و دو دستگی ها ميان بشر بود، پيامبران الهي با تعاليم و شرايع خود مبعوث شدند تا به اختلافها پايان بدهند.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به آیاتی از سوره بقره گفت: آیات قرآن از يک نوع وحدت ميان افراد بشر و سپس بروز اختلاف و نياز به بعثت پيامبران حكايت می كند، مشيت الهی ايجاب كرد كه بار ديگر وحدت حكمفرما شود و اين امر جز با اعزام آموزگاران الهی امكان پذير نبود.
وی با اشاره به اینکه قرآن مجيد از برخی از پيامبران نام برده است كه علاوه بر مقام والای تبليغ احكام الهی، اختلافات مردم را در يک رشته از موضوعات، برطرف می كردند، گفت: يكی از علل بعثت پيامبران، داوری در خصومتها و مرافعهها و رفع اختلاف در موضوعات بوده است.
آیت الله آل هاشم افزود: در برخی از آيات الهی نیز انگيزه بعثت پيامبران و فرو فرستادن كتابهای آسمانی، تحقيق قسط در ميان مردم بيان شده است.
وی همچنین آموزش كتاب آسمانی و حكمت را از دیگر اهداف بعثت پیامبران دانست و اظهار داشت: مقصود از كتاب، كتاب هر پيامبری است كه با آن مبعوث شده است، مانند «صحف» نسبت به موسی و عيسی و «قرآن» نسبت به حضرت محمد(ص).
آیت الله آل هاشم تهذيب و تزكيه را هدف دیگر بعثت پیامبران دانست و ابراز داشت: پيامبر اسلام آمده است كه انسانها را هم در زمينه علم و دانش و هم اخلاق و عمل پرورش دهد، تا به وسيله اين دو بال بر اوج آسمان سعادت پرواز كنند، در آيات قرآن نیز تعليم و تزكيه در كنار هم آمده و نشان دهنده اين است كه اين دو امر در يكديگر تاثير متقابل دارند.
تفاوت بعثت پیامبربا سایر پیامبران
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به تفاوت بعثت پیامبر ختمی مرتبت با بعثت سایر پیامبران گفت: پس از شناخت پیامبر خدا، مهم ترین مسئله در زمینه معرفت شخصیت پیامبر اکرم(ص)، آشنایى با فلسفه بعثت ایشان است.
وی افزود: فلسفه بعثت پیامبر خاتم، در اساس، با فلسفه بعثت سایر پیامبران تفاوتى ندارد، تنها تفاوت این است که ایشان، برنامه سایر پیامبران را تکمیل کرده و بدین جهت، نبوت به حضرت محمد(ص) ختم شده است.
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: پيامبران اولوالعزم گروهى از پيامبران هستند كه صاحب شريعت بودند و شريعت پيشين را با ظهور خود نسخ كردند آنان علاوه بر صبر و استقامت ممتاز، شريعت جداگانه داشتند و انبياى معاصر يا پس از آنان از دين آنان پيروى می كردند تا وقتى كه پيامبر اولوالعزم ديگر شريعت جديدى می آورد.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه با ظهور پيامبر اسلام، باب جديدى به روى مردم باز شد، افزود: دين همه پيامبران اولوالعزم از آغاز تا به زمان بعثت پيامبر اولوالعزم بعدی و نبوت او محدود بوده است، زيرا اديان الهى، سيرى رو به تكامل داشته اند. هر چند اصول همه شرايع مشترک به شمار می آيد و برنامه عملى و نحوه بيان معارف در آنها بر اساس مقدار فهم مردم در هر دوره بوده است.
تفاوت خطابه خداوند نسبت به پیامبران
وی در بخش دیگری، با اشاره به مقايسه نوع خطابه های خداوند نسبت به پيامبران ديگر گفت: حضرت آدم(ع) از خداوند متعال طلب مغفرت می كند، اما خداوند به پيامبر اکرم(ص) مژده مغفرت می دهد.
آیت الله آل هاشم افزود: حضرت نوح(ع) از خداوند درخواست نابودی دشمنانش را می كند، اما به پيامبر اعظم پيشاپيش مژده مصونيت از شر دشمنان داده می شود.
امام جمعه موقت تبریز ابراز داشت: حضرت ابراهيم(ع) از خداوند درخواست می كند تا در روز قيامت خوار و رسوا نگردد، اما به پيامبر اکرم(ص) وعده عدم خزی در روز قيامت داده می شود، روزی كه خداوند پيامبر را خوار و رسوا نمی كند.
وی ادامه داد: حضرت ابراهيم(ع) از خداوند، طهارت ذريه خود را طلب می كند، ولی به پيامبر اعظم گفته می شود: خداوند اراده كرده است تا ذريه ات را طاهر و پاک گرداند، همچنین حضرت ابراهيم(ع) از خدای متعال درخواست می كند كه وارث بهشت شود، اما به پيامبر اعظم وعده بهشت داده می شود.
آیت الله آل هاشم همچنین با اشاره به اینکه حضرت لوط (ع) از خداوند طلب ياری كرده و می فرمايد: پروردگارا مرا در برابر اين قوم فاسد ياری فرما، گفت: این در حالی است که به پيامبر اکرم(ص) وعده ياری و مژده نصرت داده می شود.
امام جمعه موقت تبریز در ادامه با اشاره به اینکه حضرت شعيب از خداوند فتح و پيروزی بر دشمنانش را طلب می كند، خاطرنشان کرد: خداوند در سوره فتح، وعده و مژده پيروزی به پیامبر می دهد.
وی تاکید کرد: حضرت موسی از خداوند متعال، شرح صدر را درخواست می كند، در مقابل به پيامبر ختمی مرتبی، پيشاپيش شرح صدر عنايت می شود.
گفتگو: بیت اله احمدی
خبرگزاری حوزه : تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
سایت اجتماعی افسران: تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
پایگاه خبری طلاب نیوز ::تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
سایت تخصصی مداحان : تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
پایگاه خبری تحلیلی قم پرس : تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه :: تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
اگر جهاد حسين بن علی(ع) خوب جنگيدن و خوب شهيد شدن بود، جهاد حضرت زینب(س) هم خوب تبليغ کردن و خوب سخن گفتن و ابلاغ پيام شهيدان بود لذا هيچگاه نام امام حسين(ع) بدون نام زينب(س) کامل نيست.
خبرگزاری حوزه: قیام امام حسين(ع) در روز عاشورا، يک انقلاب بود، انقلابی که دو وجه آن بر همگان روشن است؛ وجه اول خون و وجه دوم پيام که زبان گويای خونهای جوشان و تنهای خاموش واقعه عاشوراست. رسالت پيام قیام امام حسین(ع) از عاشورا آغاز می شود و اين رسالت بر دوش های ظريف يک زن است، زينب! سيره تبليغی حضرت زينب(س) و سیاست های فرهنگی و مدیریت بحران این شیرزن بود که عاشورا را در دل تاریخ، ماندگار کرد.
خبرنگار حوزه در تبریز به مناسبت سالروز وفات عقیله بنی هاشم، حضرت زینب کبری(س) سیاستهای فرهنگی و تبلیغی پیامآور عاشورا را با آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، به بحث نشسته است.
رسالت حضرت زینب(س) در مستعدسازی شرایط امامت
آیت الله آل هاشم با اشاره به مدیریت فرهنگی حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا تصریح کرد: حضرت زینب(س)بعد از شهادت امام حسین(ع) در یک موقعیت بحرانی، مدیریت جریان عاشورا را به عهده گرفتند، شرایط بحرانی بود و اصول و سیاست هایی که اتخاذ می شد باید متناسب با آن شرایط باشد.
وی افزود: امام سجاد(ع) به دلیل اینکه جانشان در خطر بود، امکان امامت نداشتند و در مقطع کوتاهی بعد از شهادت امام حسین(ع) تا مستعد شدن شرایط امامت ایشان، حضرت زینب کبری(س) مدیریت را بر عهده داشتند؛ حضرت زینب(س) آنقدر با ظرافت اقدام می کردند که معلوم نشود امام معصوم کیست و چون حفظ جانشان را بر عهد داشتند باید مخفی کاری می کردند که کسی متوجه این مساله نشود که امامت با امام سجاد(ع) است.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: از آن جهت که دشمن در پی از بین بردن نسل امامت بود و اگر می دانستند که امامت با امام سجاد(ع) است ایشان را نیز به شهادت می رساندند و بر همین لحاظ رسالت سنگینی بر دوش حضرت زینب(س) سنگینی می کرد.
ویژگی های مدیریت بحران حضرت زینب(س)
آیت الله آل هاشم با اشاره به ویژگی های مدیریت بحران حضرت زینب(س) عنوان کرد: یکی از ویژگی های مدیریت بحران حضرت زینب(س) این بود که ایشان از تمامی ظرفیت هایشان استفاده کردند در هر جایی در جایگاه خود تصمیم می گرفتند، جایی که لازم بود از عقلانیت و خردورزی استفاده کنند رفتاری صد درصد خردمندانه و سرشار از عقلانیت از خودشان نشان می دادند و جایی که قرار است از ابراز عواطف استفاده کنند، از احساس استفاده می کردند.
وی تاکید کرد: یکی از سیاست های کلی مدیریت فرهنگی ایشان در آن شرایط بحرانی همین استفاده به موقع و بجا از ظرفیت هایی بود که در اختیارشان قرار داشت.
امام جمعه موقت تبریز تصریح کرد: حضرت زینب(س) در مدیریت فرهنگی خودشان، هم از عقل و هم از احساس بهره جستند و استفاده از عقل توأم با احساس در مدیریت، دلایل ماندگاری فعالیت ها و برنامه های حضرت زینب(س) بود که منجر به برقراری جریان عاشورا شد.
آیت الله آل هاشم همچنین گفت: یکی دیگر از اصول و ظرافت هایی که حضرت زینب(س) در مدیریت فرهنگی شان رعایت می کردند استفده از قرآن بود، با توجه به احاطه کاملی که به قران داشتند و مفسر قرآن بودند، در این جریان هر جایی که لازم می شد از آیات قرآن استفاده می کردند و وقتی در جلسه یزید می روند در سخنرانی هایشان بیشترین بهره را از قرآن می برند.
سیاست حضرت زینب(س) در برخورد با یزید
وی خاطرنشان کرد: حضرت زینب(س) مثلا وقتی می خواهند صحبت کنند رو به یزید می کنند و انگشت بر نقطه ضعف او می گذارند و می گویند ابن طلقا (فرزند آزادشدگان) و به این نکته ضعف اشاره می کنند و به این شکل دشمن را در هم می کوبند.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه کوچک شمردن دشمن از ویژگی های دیگر حضرت زینب(س) است، ابراز داشت: حضرت خطاب به یزید فرمودند: افسوس که ناچار از گفتگو با تو هستم و گرنه من تو را کوچک تر و حقیرتر از آن می دانم که با تو سخن بگویم قسم به خداست که جز او خداترسی ندارم و جز به او نزد کسی شکایت نمی برم هر مکر و خدعه ای که داری بکار گیر و هر چه می توانی با ما دشمنی کن، ولی بدان به خدا سوگند نمی توانی یاد ما را محو کنی و ذکر اهل بیت(ع) را از بین ببری.
آیت الله آل هاشم تاکید کرد: دشمن می خواست اقتدار خاندان اهل بیت(ع) را در هم بشکند اما ایشان مقتدرانه وارد جلسه یزید شدند و اقتدار او را در هم شکستند و این برخورد مقتدرانه حضرت زینب(س) در حال اسارت و در جلسه خلیفه زمانی که به قول خودش دشمن را در هم کوبیده بود، یزید را در هم شکست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حضرت زینب(س) در تمام مدت اسارت مقید بودند که حجاب خودشان کاملا محافظت شود، گفت: ایشان بر روی این اصل پایداری کردند، حتی گردنبندی به کسی که حامل سر شهدا بود دادند تا سر شهدا را جلوی خانم ها حرکت ندهد تا چهره خانم ها در معرض دید نامحرمان قرار نگیرد و این نشانه اهتمام جدی ایشان به مقوله حجاب در شرایط اسارت است.
آیت الله آل هاشم افزود: حضرت زینب(س) در مجلس یزید هم دست از امر به معروف و نهی از منکر برنمی داشتند و در شرایط اسارت نیز امر به معروف را فراموش نکردند و به اندازه خون امام حسین(ع) در بقای عاشورا اثر گذار بودند.
بانوانی که در جریان بیداری اسلامی قرار دارند ادعا کردند که الگوی ما حضرت زینب(س) است، آن ها انتخاب خودشان را کرده اند و با تاسی به حضرت زینب(س) این چنین زیبا در مقابل دشمن می ایستند و خطرات را به جان می خرند و تاثیر حضرت زینب(س) در بیداری اسلامی غیرقابل انکار است.
بانوان کشور ما هم با تاسی به حضرت زینب(س) هشت سال دفاع مقدس را ایستادگی و حمایت کردند و بهره گرفتند.
گفتگو: بیت اله احمدی
اخبار مرتبط :
نامه نیوز : مدیریت بحران و سیاست های فرهنگی حضرت زینب(س) چگونه بود؟
خبر آنلاین : مدیریت بحران و سیاست های فرهنگی حضرت زینب(س) چگونه بود؟
بهار تبریز:مدیریت بحران و سیاست های فرهنگی حضرت زینب(س) از دیدگاه آیت الله سید محمدتقی آل هاشم
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری شبستان:امام جمعه موقت تبریز گفت:آیت الله ملکوتی فرمود:روزی از امام خواستم از خدا بخواهند توفیق خدمت و شهادت را به من بدهد، امام فرمود: شهادت کمال و خدمت به مردم وظیفه است.
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، گفت: آیت الله ملکوتی، خودش را فدای انقلاب کرد و مطیع حضرت امام و مقام معظم رهبری بود و در زمان جنگ نیز حمایت های بسیاری از رزمندگان و بسیجیان کرد.
وی افزود: آیت الله ملکوتی به انقلاب و نظام اسلامی و حوزه های علمیه آذربایجان شرقی عنایت ویژه ای داشت و با اینکه خود عالم و مجتهد بود با حکم حضرت امام(ره) در منطقه آذربایجان فعالیت کرده و خدمات شایانی داشت.
امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: آیت الله ملکوتی در قم نجف نیز از محضر حضرت امام استفاده کرده و در برگشت به ایران نیز با شناختی که حضرت امام از وی داشت، بعد از شهادت شهیدان محراب حضرات آیات مدنی و قاضی طباطبایی(ره) حکم داد که به واسطه آیت الله مشکینی به تبریز آمده و اقامت کرد.
آیت الله آل هاشم تاکید کرد: این عالم ربانی، شبانه روز در خدمت انقلاب بود و به احکام و اخلاق و امورات شرعی مردم رسیدگی می کرد و حوزه علمیه قم نیز از این بابت که وی صاحب رسانه و نظر بود، دعوت کرد.
وی عنوان کرد: آیت الله ملکوتی در فلسفه، فقه و اصول و اخلاقیات، کمال مهارت و دقت نظر را داشت و حتی برخی از شاگردان وی نیز مجتهد بودند.
امام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه آیت الله ملکوتی همانند سایر مجتهدین صاحب نظر و رساله بود، تصریح کرد: وی در آذربایجان خدمات فراوانی داشت و پشتبیان حوزه های علمیه و روحانیت بوده و به رزمندگان و بسیج و سپاه نیز علاقه مند بود.
آیت الله آل هاشم همچنین با بیان خاطره ای از آیت الله ملکوتی اظهار داشت: ایشان روزی فرمودند من که به اینجا آمدم از امام خواستم از خدا بخواهند که توفیق خدمت به مردم و شهادت را به من بدهند که امام فرمودند: ما می خواهیم شما خدمت کنید، درست است که شهادت کمال است، اما خدمت به مردم وظیفه است، که امام دعا کردند و به همین برکت، سال ها در راه خدمت به مردم تلاش کردند.
وی تاکید کرد: آیت الله ملکوتی تا پایان عمر بابرکتشان در کنار انقلاب بودند و از پیام تسلیت مقام معظم رهبری نیز استفاده می شد که ایشان از بزرگان، علما و مجتهدین بودند.
مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تبریز، مردمی بودن را رمز موفقیت کانون های فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد.
آیت الله آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به نقش کانون های فرهنگی هنری در مقابله با جنگ نرم دشمن علیه فرهنگ اسلام گفت: کانون های فرهنگ هنری مساجد نقش بسیار مهمی در مقابله با جنگ نرم و محور قرار دادن موازین اسلامی برعهده دارند.
وی افزود: مهم ترین راه مقابله با جنگ نرم دشمن، فعالیت های فرهنگی هنری با محوریت موازین اسلامی است و کانونهای فرهنگی هنری در این زمینه نقش مهمی بر عهده دارند.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه رونق گرفتن فعالیتهای تربیتی مساجد گام بلندی در مسیر اعتلای فرهنگ غنی اسلامی است، ادامه داد: مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد بایدعمل به منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: باید برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان به مساجد و شرکت در برنامههای فرهنگی و نمازهای جماعت تلاش کنیم و در کنار نشاط معنوی، برای احیا و تقویت فعالیتهای فرهنگی هنری مساجد نیز برنامه ریزی کنیم.
آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: مهم ترین بخش فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، مقابله با شبیخون و تهاجم فرهنگی دشمنان علیه اسلام و انقلاب است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: این کانون های فرهنگی اکنون با جوان در ارتباط هستند و نقش موثری در احیا و کارکردهای مساجد بر عهده دارند.
امام جمعه موقت تبریز کانون های فرهنگی هنری را بازوی برنامه های فرهنگی و قرآنی دانست و اظهار داشت: از آنجایی که این کانون ها بازوان اصلی اجرای برنامه های قرآنی و فرهنگی و هنری با محوریت ارزش های دینی و انقلاب اسلامی هستند لذا نقش بسیار بارزی در ایجاد وحدت و همدلی بین اقشار مختلف مردم به ویژه در بین نسل جوان بر عهده دارند.
آیت الله آل هاشم خاطر نشان کرد: باید با تدوین برنامه های فرهنگی هدفمند و جذاب جوانان، با شبیخون فرهنگی وسیع دشمن و ترفندهای متفاوت و گوناگون رسانههای غربی در مسیر رواج بی بند وباری و بیتفاوتی نسبت به ارزشهای دینی در بین نسل جوان مبارزه کنیم.
امام جمعه موقت تبریز در پایان تاکید کرد: فعالیت مردمی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از مهم ترین ویژگی های این کانون هاست که رمز موفقیت آن به شمار می رود.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
تعطیلی مساجد، سرآغاز قیام 29 بهمن مردم تبریز شد
گروه فرهنگی-بیت اله احمدی - مردم همیشه در صحنه آذربایجان و بویژه تبریز، از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون در تمامی صحنههای تاثیرگذار نظام، نقش بسزایی را داشتند.
یکی از مهم ترین حوادثی که نقش مردم تبریز را در تاریخ ماندگار کرد، قیام 29 بهمن سال 1356 بود. بی تردید در گستره تاریخ آذربایجان هیچ روزی همانند این روز حماسه آفرین، پرماجرا و موثر در انقلاب اسلامی نبود و هیچ حادثه ای به اندازه آن در احیای خیزش 19 دی مردم قم تاثیرگذار نشد. برای تشریح و تبیین قیام 29 بهمن مردم تبریز، گفت وگویی با آیت ا... سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، انجام داده ایم که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.
اگر مایلید از اینجا آغاز کنیم که سرآغاز قیام 29 بهمن مردم تبریز در سال 1356 چه بود؟
- ارتحال شهادت گونه فرزند برومند حضرت امام خمینی(ره) حرارتی در قلب مومنان و مردم مبارز و روحانیون متعهد و انقلابی ایجاد کرد و مردم از ارتحال زودهنگام آن عالم برجسته و مبارز، سوگوار شدند و در سراسر کشور و از آن جمله در تبریز مراسم سوگواری برگزار شد.
توهین روزنامه اطلاعات به مقام مرجعیت، اسباب تنفر مردم از رژیم را فراهم کرد و عموم علمای اسلام از این اقدام سخیف و زشت دولت احساس خطر کردند.
قیام مردم قم در روز 19 دی و سرکوب این قیام توسط رژیم، آتش خشم و کینه مردم را شعله ورتر کرد و همه مراجع معظم تقلید را به صحنه مبارزه آورد و تقریبا همه علمای اسلام برای مقابله با این خطر، احساس تکلیف کردند در نتیجه به مناسبت اربعین شهدای قم از سوی مراجع معظم تقلید، اعلام عزای عمومی و تعطیلی بازار تبریز شد.
مردم تبریز، پس از سرکوب قیام مردم قم در 19 دی ماه چه اقداماتی انجام دادند؟
- مردم تبریز با محوریت و پیشگامی آیتا... شهید سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی و همراهی عده ای از علمای تبریز طی بیانیه ای برای عزاداری و بزرگداشت شهدای قم به مسجد حاج میرزایوسف معروف به مسجد قزلی دعوت شدند. نیروی انتظامی وقت برای جلوگیری از این اجتماع، دستور داد مساجد را در آن روز تعطیل و از حضور مردم در مساجد جلوگیری کنند، بنابراین صبح آن روز که از یک ساعت قبل از وقت، مردم برای حضور در مجلس سوگواری دسته به دسته به مسجد روی آوردند با در بسته مواجه شدند و اجتماع مردم جلوی در مسجد منجر به درگیری مردم با پلیس شد. در این حال رئیس کلانتری منطقه بازار با پرخاش و فحاشی به مردم و مسجد توهین کرد. توهین او خشم مردم را برافروخت و جوانی به نام محمد تجلا برای اعتراض وارد صحنه شد، پلیس با شلیک گلوله،این جوان دانشجو را به شهادت رساند، شهادت این جوان، مردم را به هیجان آورد و به این ترتیب، قیام خونین مردم تبریز آغاز شد.
مردم تبریز با اینکه در آن روزها از استبداد ستم شاهی به ستوه آمده بودند اما حساب شده عمل کردند و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش تاثیرگذاری داشتند، این حرکت مردم را چگونه ارزیابی میکنید؟
- مردمی که آن روز حماسه آفریدند از نوع یاران پیامبران الهی افرادی فقیر و عموما جوان و متدین و اهل نماز و عبادت بودند. تحلیل رفتار عمومی این مردم نشان میدهد که آنان سرشار از ایمان و بصیرت سیاسی بودند و همین ایمان و آگاهی، پایه مشارکت عمومی آنان در تظاهرات عمومی و عمل به تکلیف دینی را تشکیل میداد.
از سوی دیگر، بی شک هدایت عمومی خداوندی نیز در آن ماجرا همراه مردم بود، در آن روز حتما دست غیبی، این مردم را هدایت میکرد، چراکه آنان برای حمایت از قرآن و اسلام جان بر کف و با تمام اخلاص به صحنه آمده بودند و خداوند نیز برای چنین مردمانی وعده یاری داده است.
پرچم هدایت و رهبری و مدیریت مردم تبریز در قیام 29 بهمن بر عهده چه کسی بود؟
- حزب و گروه سیاسی که قدرت به صحنه آوردن مردم را داشته باشد در آن زمان وجود نداشت، بنابراین تنها روحانیون مبارز بودند که مردم را در مساجد و محافل مذهبی جمع و از مسایل مذهبی سیاسی آگاه میکردند و مردم در آن روز بزرگ با دعوت روحانیت به صحنه آمدند و در جمع روحانیون مبارز بیش از همه مرحوم آیت ا... شهید قاضی طباطبایی بود که در این راه مجاهدت میکرد و رنج و درد حبس، تبعید و شکنجه را تحمل میکرد و از این جهت، پیش مردم مقبول و محبوب بود و به همین خاطر، آماج تیر دشمنان کینه توز اسلام شد و به درجه رفیع شهادت رسید.
مردم تبریز در آن روزها چه شعارهایی را سر میدادند؟
- مردم در آن روز شعار میدادند: «قرآن بیزه هدف دور، سرمایه ی شرف دور»، یعنی قرآن برای ما سرمایه شرف و هدف ماست. مردم یا حسین میگفتند و شعار توحیدی و ضدطاغوتی «لااله الاا...» را میگفتند و میگفتند: «بیز بو شاهی ایستمیروخ والسلام»، یعنی ما این شاه را نمی خواهیم و بس.همچنین مردم شعار میدادند: «درود بر خمینی، مرگ بر شاه، وای بر این حکومت یزیدی، خمینی رهبر ماست» که البته این شعارها آن روز واقعا نوبر بود و سطح آگاهی و بصیرت سیاسی و مذهبی مردم تبریز را نشان میداد. این شعارها همه سِحر پهلوی و سطلنت طلبان را باطل کرد، زیبایی این شعارها در آن است که همین مردم انقلابی کوچه و بازار، آنها از دل مردم برخاسته بود.
مردم تبریز که همیشه در صحنه حاضر بودند، در دوران کنونی انقلاب اسلامی نیز چگونه میتوانند نقش پررنگ گذشته خود را تکرار کنند؟
- مردم قهرمان تبریز و آذربایجان، از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آمادگی خود را برای پایبندی به آرمانهای انقلاب اسلامی با خون خود اعلام و امضا کرده اند، این مردم غیور، در عصر حاضر باید با پشتیبانی و تبعیت از ولی فقیه، گوش به فرمان منویات حضرت آیت ا... العظمی خامنه ای باشند.
مردم دلاور آذربایجان، باید با حفظ و استمرار بصیرت سیاسی و آگاهی مذهبی و روشن بینی تاریخی خود، همواره نسبت به توطئه دشمنان آگاه باشند و مثل همیشه نقش بی بدیل خود را در انقلاب اسلامی ثبت کنند.
.: Weblog Themes By Pichak :.