پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

امام جمعه موقت تبریز گفت: روز جهانی قدس، نماد استکبارستیزی، وحدت و حمایت از مردم مظلوم فلسطین فارغ از نژاد، مذهب، ملیّت و گرایش های سیاسی است.
 

آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که در آستانه فرا رسیدن آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و روز جهانی قدس ترتیب یافت، اظهار داشت: در طول بیش از شش دهه گذشته افراد بسیاری دم از آزادی قدس شریف زده‌اند، اما هیچ کس به اندازه امام راحل در این مسیر مقام و استوار نبوده است.
وی با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره مسیر امام خمینی در موضوع فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی را تداوم بخشیده است، خاطرنشان کرد: تاریخ ثابت کرده، هر کسی که حتی اندکی میان عمل و گفتارش فاصله داشته باشد، میان مسلمانان جهان خود را سرخورده کرده است.
آیت الله آل‌هاشم ادامه داد: با فرمان تاریخی امام خمینی(ره) نهضت اسلامی بزرگ و گسترده‌ای برای رهایی مردم فلسطین از یوغ مستکبران راه‌اندازی شده است و این مهم محقق نخواهد شد مگر به دست خود مسلمانان، هرگونه امیدواری به قدرت های بزرگ و وابسته راه به جایی نخواهد برد.
وی با تأکید بر این‌که قدس، قبله اول مسلمانان جهان و کانون اتحاد اهل توحید است، گفت: آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، نماد استکبارستیزی و مجمع عظیم برائت آزادگان جهان از زورگویی و کودک کشی دژخیمان صهیونیستی، فارغ از نژاد، مذهب، ملیّت و گرایش های سیاسی است.
آیت الله آل‌هاشم با بیان این‌که مردم در این همایش بزرگ بین المللی با مشت های گره خورده و صف های بهم فشرده، از توحش و نسل کشی رژیم صهونیستی و حامیان آن اعلام انزجار می کنند، افزود:  بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری؛ اشغال فلسطين از سوی رژيم غاصب صهيونيستي خسارت بزرگي را بر جهان اسلام تحميل كرده و زخم مهلكي را بر پيكر مسلمانان وارد آورده است.
وی با ابراز تأسف از سکوت ننگین مدعیان دروغین حقوق بشر در قبال نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین گفت: داعیه داران صلح جهانی و دنیای عاری از خشونت، چشم های به ظاهر حقیقت بینشان را به نسل کشی ها، غارت ها، قتل و تجاوزها و اشغالگری های سفاکان صهیونیست بسته اند.
امام جمعه موقت تبریز با بیان این‌که قدس، به عنوان سمبل امت واحده، قلب مسلمین جهان را بهم گره زده است، تصریح کرد: شهرک سازی های نامشروع در اراضی فلسطینی و ادامه اشغالگری، نمی تواند رویای واهی و افسانه ای ارض موعود را برای صهیونیزم غاصب به ارمغان بیاورد./



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

آیت الله آل هاشم تشریح کرد: آثار اجتماعی روزه داری/ رمضان ماه آشتی انسان با خداست

حوزه/ امام جمعه موقت تبریز ماه مبارک رمضان را ماه آشتی انسان با خدا دانست و گفت: انسان در دنیای ماشینی و پر مشغله امروز فرصت صحبت كردن با خدا را كمتر پیدا می كند و ماه رمضان بهترین فرصت برای تقویت ارتباط بنده با خداست.

آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با اشاره به برکات اجتماعی ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان برای مسلمان روزه دار آثار و فواید آشكار و پنهان بسیاری دربردارد، آداب ماه مبارک رمضان در ابعاد عبادی به مناجات و راز و نیاز خلاصه نمی شود و دستگیری از نیازمندان و تجدید دیدار با خویشاوندان از جمله آداب این ماه مبارک است.

وی با اشاره به اینکه روزه علامت مسلمانی است، تصریح کرد: مردم در این ماه نسبت به هم مهربانتر هستند و حقوق همدیگر را بیشتر رعایت می كنند، انسان هر چقدر هم از نظر اعتقادی قوی باشد باز هم احتیاج به زمان یا مكانی دارد كه با همنوعان خود در تعامل آشكار اخلاقی و اعتقادی باشد.

آیت الله آل هاشم با بیان اینکه میزان جرائم به میزان زیادی در ماه رمضان كاهش می یابد، عنوان کرد: ماه مبارک رمضان، ماه ارتباط مستقیم بین خود و خدای خود است، خودت قاضی و پلیس خویش هستی، بدون سیاست و دروغ، اگر خطا كنی یا احسان، درون خودت را نشان داده ای.

امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه ماه رمضان بهترین فرصت برای تقویت رابطه بنده و خداست، گفت: روی آوردن بیشتر مردم به مساجد و رونق مجالس مذهبی از برکات ماه مبارک رمضان است. ماه رمضان ماه آشتی انسان با خداست، چرا که انسان در دنیای ماشینی و پر مشغله امروز فرصت صحبت كردن با خدا را كمتر پیدا می كند.

وی با اشاره به تاثیر روزه در درمان عادت هادی غلط شخصي و اجتماعي، تصریح کرد: روزه عامل بسيار موثري در ترك عادت‏ های غلط به شمار مي‏ رود. روزه زنجيرها را باز کرده و به آدمي گوشزد مي‏ كند كه عادت‏ هايش اموری اصيل و طبيعي نیستند، بلكه چيزهايي هستند كه نفس، بر انسان تحميل كرده و يا در شرايطي مجبور به آنها شده است.

آیت الله آل هاشم ادامه داد: وقتي اين حالت در انسان رشد پيدا كرد، به تدريج قدم را فراتر گذاشته و به درمان عادت های غلط اجتماعي مي‏ پردازد و این یکی از اثرات فردی و اجتماعی روزه داری است.